Arhitektūra pret badu un izšķērdību - Vašingtonas muzejā izstāda celtnes no bundžām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Imago/Xinhua

Mūsdienu pasaulē mākslu var veidot teju no jebkā – tie var būt pārtikas produkti, ziedi, eļļas krāsas un audekls, māls un pat atkritumi. Šoreiz kārta ir pienākusi visparastākajām konservu bundžām, no kurām labākie ASV arhitekti ir izveidojuši neparastas ēku konstrukcijas.

Jau šo piektdien visā pasaulē norisināsies tā saucamā Melnā piektdiena jeb veikalu atlaižu nakts, kas ik gadu piesaista miljoniem pircēju, vienlaikus izpelnoties paļas par izšķērdīgo patērētāju kultu. Paralēli šim notikumam Vašingtonas Nacionālajā celtniecības muzejā šobrīd norisinās visai neordināra izstāde, kas vērš uzmanību uz bada situāciju trešajās pasaules valstīs un strauji izsīkstošajiem dabas resursiem. Izstādē apskatāmas ēku, dažādu mākslas darbu un konstrukciju imitācijas no veikalos nopērkamajām pārtikas konservu bundžām.

Izstādi rīko Vašingtonas Agrikultūras fonds, kas pēc tās noslēguma ziedos konservus bezpajumtniekiem. Arī apmeklētājiem ir iespēja iesaistīties izstādes norisē, proti, ikviens var nobalsot par savu iecienītāko bundžu celtni un atnest savus iekrātos konservu krājumus, kas tālāk nonāktu pie trūkumcietējiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu