Mīļā dīvāna sedziņa – kā parūpēties par tās tīrību

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Teju katrā mājā ir tā viena īpašā sedziņa jeb pleds, kas ir pārklāts pār gultu vai dīvānu un ko izmanto, lai apsegtos drēgnākajos rudens vakaros. Tomēr jāatzīst, ka par šīs sedziņas tīrību visai bieži aizmirst un tā, visticamāk, ir uzņēmusi sevī visai aizdomīgas smakas un putekļus. Lūk, cik bieži ir jāmazgā mīļās dīvāna vai gultas sedziņas un pārvalki.

Vidēji pleds ir jāmazgā vismaz reizi mēnesī, bet ideālā gadījumā ir jāizpurina un jāizskalo reizi divās nedēļās. Protams, jāņem vērā, ka segas tīrība korelē ar mājinieku dzīvesveidu – ja uz tās mēdz gulēt suns vai kaķis, tajā ietinušies, bērni bauda našķus vai pledu gadās izmantot teju katru dienu, tas ir jāmazgā biežāk – reizi nedēļā.

Foto: Unsplash

Pledi un segas vairumā gadījumu ir mazgājami veļasmašīnā, tomēr drošības pēc pārbaudi segas etiķeti. Ievēro, ka segas ir ieteicams mazgāt vēsā un saudzīgā režīmā, kā arī nevajadzētu izmantot pārlieku daudz mīkstinātāja vai veļas mazgājamā līdzekļa, jo tie mēdz paātrināt segas sairšanu. Ja tavā īpašumā ir īpaši trausli materiāli, piemēram, vaļīga vilnas sega, to pirms mazgāšanas veļas mašīnā ieliec speciālā veļas maisā, kas pasargās segu no izstaipīšanās vai saraušanās.

Labākā segu mazgāšanas metode būs to mazgāšana ar rokām – vairums pledu ir ražoti no trausliem materiāliem, kam veļasmašīna var nodarīt kaitējumu. Mazgāšanai ar rokām izvēlies vēsu ūdeni un maigas veļas ziepes.

Foto: Unsplash

Īpaši uzmanīgiem ir jābūt ar pleda žāvēšanu veļas žāvētājā – tas var padarīt segu vai nu mīkstāku, vai arī cietāku un raupjāku, tādējādi saīsinot segas dzīves ilgumu. Lai sega nesarautos žāvētājā, neizžāvē to pilnībā un nedaudz mitru izkar uz veļas auklas. Tas īpaši attiecas uz vilnas segām – sausumā un karstumā vilnas šķiedras savilksies, tāpēc sega ar katru reizi paliks arvien mazāka.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu