ANO Globālo migrācijas līgumu atsakās parakstīt arī Izraēla un Polija (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Izraēla un Polija pievienojušās ASV un vairākām citām valstīm, otrdien paziņojot, ka neparakstīs pretrunīgi vērtēto ANO migrācijas līgumu.

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu "devis rīkojumu Ārlietu ministrijai paziņot, ka Izraēla nepievienosies un neparakstīs Globālo līgumu par drošu, sakārtotu un regulētu migrāciju".

"Mēs esam apņēmušies sargāt mūsu robežas no nelegālajiem migrantiem. To mēs esam darījuši un turpināsim darīt," uzsvēra Netanjahu.

Polijas konservatīvās partijas "Likums un taisnīgums" veidotās valdības izplatītajā paziņojumā teikts, ka tā neatbalstīs līgumu, "kas negarantē Polijas drošību un var kļūt par pamudinājumu nelegālai imigrācijai".

Valdība norādījusi, ka līgums ir pretrunā ar tās prioritātēm, kuru vidū ir arī "Polijas pilsoņu drošība un kontroles saglabāšana pār migrācijas plūsmām".

Paziņojumā arī atzīts, ka ANO Globālais līgums par migrāciju nesniedz pietiekami stingras garantijas "valstu suverēnajām tiesībām izlemt, ko tās uzņem savā teritorijā, un nošķirt legālo migrāciju no nelegālās".

Eiropas Savienībā (ES) līdz šim līgumu atteikušās parakstīt Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Polija, Slovēnija un Ungārija.

Līguma atbalstītāji apgalvo, ka tas uzlabošot migrācijas plūsmu vadību un aizsargāšot cilvēktiesības, kamēr tā kritiķi brīdina, ka šis dokuments migrāciju ekonomisku iemeslu dēļ pasludina par cilvēktiesībām.

Līgumu iecerēts parakstīt 11. un 12. decembrī Marrākešā notiekošajā ANO samitā, bet janvārī to plānots oficiāli apstiprināt ar ANO Ģenerālās Asamblejas rezolūciju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu