Latvijā pieaug eiro atbalstītāju skaits

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Eiropas Savienības (ES) vienoto valūtu eiro Latvijā atbalsta 63% cilvēku, kas ir par desmit procentpunktiem vairāk nekā 2016.gadā, liecina portālā "Politico" publiskotās eirozonas iedzīvotāju aptaujas dati.

Vienlaikus to Latvijas iedzīvotāju īpatsvars, kuri neatbalsta eiro, ir samazinājies par sešiem procentpunktiem un veido 19%.

Tikmēr šajā jautājumā neizlēmušo latviešu īpatsvars veido 12%, un tas ir par vienu procentpunktu mazāk nekā pirms gada.

Lielākais eiro atbalsts novērojams Īrijā (85% iedzīvotāju), Luksemburgā (80%), Austrijā (76%), Somijā (75%), Slovēnijā (72%), Igaunijā (71%) un Vācijā (70%).

Savukārt vismazākais atbalsts ES vienotajai valūtai tiek pausts Lietuvā, kur to atbalsta vien 42% aptaujāto iedzīvotāju. Lietuvai seko Kipra (47%), Itālija (57%), Francija (59%), kā arī Beļģija un Grieķija (abās valstīs 60%).

ES dalībvalstīs kopumā eiro atbalsta 64% no aptuveni 17 000 aptaujāto cilvēku, bet neatbalsta 25%.

Aptaujā arī teikts, ka aizvien mazāk cilvēku preču iegādei prātā pārrēķina eiro uz savā valstī iepriekš izmantoto valūtu, taču šādi joprojām rīkojas 15% aptaujāto.

Tāpat 64% respondentu uzskata, ka viena un divu centu monētas vajadzētu atcelt, jo to lietderība esot niecīga.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu