Jubilārs Majone gūst vārtus, bet Rīgas "Dinamo" piekāpjas "Vitjaz"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sergejs Gimajevs (nr. 56)
Sergejs Gimajevs (nr. 56) Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas "Dinamo" komanda trešdien "Arēnā Rīga" piedzīvoja zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:1, 1:0) pret Maskavas apgabala vienību "Vitjaz".

Vienīgos vārtus rīdzinieku labā trešdien guva KHL Visu zvaigžņu spēlē iebalsotais Metjū Majone, kurš trešdien svin savu 28. dzimšanas dienu.

Savukārt "Vitjaz" komandas rindās ar precīziem metieniem izcēlās Mareks Hrivīks un Aleksandrs Sjomins.

Rīgas "Dinamo" šo maču iesāka aktīvā tempā un iespieda "Vitjaz" zonā, tomēr bija spiesti pirmie ķeksēt ripu ārā no saviem vārtiem, jo slovāks Hrivīks jau ar pirmo metienu trešajā minūtē pārspēja rīdzinieku vārtsargu Timuru Biļalovu.

Pēc vārtu guvuma viesi sāka spēlēt aktīvāk, tomēr iniciatīva tik un tā piederēja Latvijas klubam. Tiesa, ar biežu vārtu apdraudēšanu mājiniekiem izcelties neizdevās. Pirmās trešdaļas beigās spēle bija izlīdzinājusies, turklāt komandas paspēja uzspēlēt arī formātā četri pret četri, jo abpusēju noraidījumu nopelnīja Oskars Batņa un Igors Golovkovs.

Pirmā perioda noslēdzošajās minūtēs Rīgas "Dinamo" atkal ieguva iniciatīvu un tika pie pirmās iespējas spēlēt vairākumā. Situāciju vārtu priekšā izdevās saasināt Kevinam Klārkam, kuram metiens gan nebija sekmīgs, kā arī no pāris metru distances neveiksmīgi meta Miķelis Rēdlihs. Pirmās 20 minūtes tā arī noslēdzās - ar minimālu pārsvaru "Vitjaz" hokejistiem.

Arī otrais periods Rīgas "Dinamo" sākās neveiksmīgi - jau tā 15.sekundē pēc partnera metiena ripas lidojuma virzienu pielaboja Sjomins, kurš tādējādi panāca 2:0.

Mājinieki šādam pavērsienam nebija gatavi, jo turpmākajās minūtēs "Vitjaz" vēl pāris reizes bīstami apdraudēja vārtus. Maskavas apgabala komanda demonstrēja krietni aktīvāku hokeju, kas rīdziniekiem lielākoties lika aizsargāties.

Kopumā otrajā trešdaļā Latvijas klubs demonstrēja blāvu sniegumu, turklāt nekas ievērības cienīgs netika izveidots arī vairākumā, kas tika nopelnīts perioda otrajā pusē. Pēdējā minūtē Rīgas "Dinamo" vēl saasināja situāciju pie viesu vārtiem, bet pārspēt vārtsargu tā arī neizdevās. Līdz ar to pēc pirmajām divām trešdaļām "Vitjaz" atradās vadībā ar 2:0.

Noslēdzošo - trešo - trešdaļu Rīgas "Dinamo" iesāka apņēmīgi un centās atspēlēt divu vārtu deficītu. Tikmēr "Vitjaz" hokejisti spēlēja krietni pasīvāk nekā iepriekš, vairāk domājot par savu vārtu drošību. 48.minūtē rīdzinieki par skaitliskā sastāva pārkāpumu gan nopelnīja divu minūšu sodu, tomēr pretinieki neko ievērības cienīgu neizveidoja.

Lai arī spēle neaizritēja labvēlīgā Latvijas komandas gultnē, vienā no uzbrukumiem tomēr izdevās gūt vārtus - 50.minūtē Lauris Dārziņš veica tālu piespēli Majonem, kurš ar spēcīgu metienu no zilās līnijas panāca 1:2.

Beidzamajās pamatlaika minūtēs laukumā aizritēja jau aktīvāka cīņa abu vienību izpildījumā, turklāt 58.minūtē "Vitjaz" nopelnīja noraidījumu, tā laikā vēl Biļalovam nomainoties pret sesto laukuma spēlētāju. Rīdziniekiem bija ievērojams spiediens, tomēr vairākas labas iespējas Rīgas "Dinamo" neizmantoja. Līdz ar to Latvijas komanda šajā spēlē piedzīvoja minimālu zaudējumu.

"Vitjaz" komandai trešdien izdevās pārtraukt trīs zaudējumu sēriju.

Pēc trešdienas mača ar "Vitjaz" komandu Rīgas "Dinamo" piektdien uzņems Boba Hārtlija trenēto Omskas "Avangard", bet pēc tam jau to gaida divas "mājas spēles" Šveices pilsētā Cīrihē - pirmdien pret Sanktpēterburgas SKA un trešdien pret Maskavas CSKA. Šie mači notiks "KHL World Games" ietvaros.

Rīgas "Dinamo" un "Vitjaz" savā starpā spēkiem kopumā mērojušās 22 reizes, 13 panākumus svinot rīdziniekiem, kamēr deviņas uzvaras tikušas "Vitjaz".

Rīdzinieki Rietumu konferences kopvērtējumā ar 28 punktiem 28 mačos ieņem septīto vietu, kamēr "Vitjaz" 30 spēlēs izcīnījusi 26 punktus, kas tai ļauj atrasties astotajā pozīcijā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu