Merkele: ANO Globālais migrācijas līgums ir Vācijas interesēs

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Vācijas kanclere Angela Merkele trešdien paziņojusi, ka Vācijas interesēs esot atbalstīt ANO Globālo migrācijas līgumu, kuru vairākas valstis, tostarp ASV ir noraidījušas.

Tiesiski nesaistošais ANO Globālais migrācijas līgums tika pabeigts jūlijā un decembrī to plānots oficiāli parakstīt konferencē Marokā. Līguma mērķis ir atvērt legālās migrācijas ceļus, lai varētu labāk vadīt arvien pieaugošo migrantu plūsmu.

Merkele, uzrunājot deputātus, sacīja, ka Vācijā daļēji jau ir spēkā apstākļi, kādus paredz nodrošināt šis līgums.

Vācijas amatpersonas cer, ka vienošanās samazinās imigrantu plūsmu uz Vāciju, nodrošinot, ka viņi arī citur var sagaidīt humānus apstākļus.

Merkele savā runā par budžetu uzsvēra starptautiskās sabiedrības nozīmi, norādot, ka Vācija par savu atdzimšanu pēc Otrā pasaules kara lielā mērā ir pateicību parādā tādām daudzpusējām organizācijām kā Eiropas Savienība (ES) un ANO.

ASV, Austrālija, Austrija, Bulgārija, Čehija, Horvātija, Izraēla, Polija un Ungārija jau paziņojušas, ka ANO Globālo migrācijas līgumu neparakstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu