Pašmāju interneta hits: brazīlietis Felipe atklāj piecas lietas, ko nesaprot latviešos (7)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Brazīliešu izcelsmes futbolists Felipe Gabriels Ksavjērs jau trīs gadus par savām mājām sauc Latviju. Šajā laikā puisis raiti ir iemācījies runāt latviešu valodā, kā arī izpratis mūsu tautiešus. Un tomēr, Felipe joprojām nespēj izskaidrot šīs piecas lietas, ko piekopj latvieši.

Publiskotajā video Felipe stāsta, ka nesaprot latviešu meiteņu runas veidu - kāpēc kopā tiek jaukta latviešu un angļu valoda?

Tāpat jaunietis nespēj izskaidrot, kāpēc latvieši katru dienu ir gatavi iedzert un tic, ka alkohols palīdz pret visām likstām. Puisis atzīst, ka pirms ierašanās Latvijā nemaz nav lietojis grādīgos dzērienus.

Šo trīs gadu laikā viņš joprojām nesaprot latviešu māņticību un to, kāpēc jāatkāpj uz pēdas, ja kāds ir uzkāpis virsū kājai. Neizskaidrojams ir arī vārds "d***ā" - to saka gan labos laikos, gan sliktos laikos.

Kā pēdējo Felipe min latviešu uzdoto jautājumu viņam - kāpēc viņš ir šeit? "Daži domā, ka es esmu stulbs vai bēglis. Daži domā, ka man nav iespēju Brazīlijā, un tikai maza daļa cilvēku zina, ka šeit ir laba vieta." Felipe ir pateicīgs par iespēju būt šeit un iesaka arī tautiešiem novērtēt, cik Latvijā ir droši dzīvot.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu