AAE tiesa piespriež britu studentam mūža ieslodzījumu par spiegošanu

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) tiesa trešdien piespriedusi britu studentam Metjū Hedžesam mūža ieslodzījumu par spiegošanu, paziņojis Hedžesu ģimenes preses pārstāvis.

"Sēde ilga mazāk kā piecas minūtes, un viņa advokāts nebija klāt," sacīja pārstāvis.

Lielbritānijas ārlietu ministrs Džeremijs Hants paziņoja, ka ir "dziļi šokēts un sarūgtināts" par AAE tiesas lēmumu.

"Šodienas spriedums nav tas, ko mēs gaidījām no Apvienotās Karalistes drauga un uzticama partnera un ir pretrunā agrākajām garantijām," sacīja ministrs.

31 gadu vecais doktorantūras students Hedžess, kurš tika aizturēts Dubaijas lidostā 5.maijā, pētīja AAE ārpolitiku un iekšzemes drošības politiku pēc tā dēvētā arābu pavasara 2011.gadā.

29.oktobrī viņš uz laiku tika atbrīvots, bet līdz tiesai tika visu laiku novērots.

Hedžesa sieva Daniele Tehada pagājušajā mēnesī sacīja, ka neļauj sev daudz priecāties par vīra atbrīvošanu pret drošības naudu. Viņa iepriekš pauda bažas par vīra drošību un sacīja, ka viņš tiekot turēts ieslodzījumā vieninieku kamerā ar ierobežotu piekļuvi britu konsulātam un ģimenei.

AAE iepriekš šomēnes atklāja, ka Hedžess apsūdzēts par spiegošanā ārvalsts labā, par AAE armijas un valsts politiskās un ekonomiskās drošības apdraudēšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu