"Ikea": mazumtirdzniecības nākotne ir tiešsaistē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: TVNET

Zviedrijas mēbeļu un mājsaimniecības preču giganta "Ikea" holdingkompānija "Ingka Holding" paziņojusi par plāniem restrukturizēt savu biznesa modeli, ņemot vērā mazumtirdzniecības nozares izaugsmes palēnināšanos un interneta tirdzniecības popularitātes pieaugumu.

"Mēs novērojam, ka mazumtirdzniecības nozare mainās ātrumā un apmērā, kāds līdz šim nav pieredzēts," norāda "Ingka Holding" vadītājs Jespers Brodins.

Uzņēmums paziņoja par plāniem paplašināt savus tiešsaistes pakalpojumus un izveidot jaunu mēbeļu veikala konceptu, kas būs labāk pielāgots iekšpilsētu vajadzībām. Kompānija cer, ka šī iecere pasaulē līdz 2020.gada radīs līdz 11 500 darbvietām.

Taču vienlaikus arī paredzēts likvidēt 7500 "Ikea" darbvietas, tādējādi reālā izteiksmē kopumā tiks radīti 4000 jaunu darbvietu.

"Ikea" skaidro, ka, lai arī cilvēki joprojām dodas uz mēbeļu veikaliem, šis koncepts nākotnē kļūs aizvien mazāk populārs un galu galā pat vecmodīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu