"Ventspils" aizraujošā spēlē uzvar spēcīgo Itālijas klubu "Sidigas"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: FIBA (www.championsleague.basketball)

Latvijas čempione basketbolā "Ventspils", aizvadot teicamu ceturto ceturtdaļu, trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra septītās kārtas mačā izbraukumā ar rezultātu 88:74 (18:22, 28:19, 19:26, 23:7) uzvarēja spēcīgo Itālijas komandu Avelīno "Sidigas".

"Ventspils" sastāvā lielisku sniegumu trešdien demonstrēja Rihards Lomažs, kurš iemeta 25 punktus, kamēr ar 15 punktiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ārons Džonsons. Vēl desmit punktus sameta Džonatans Erledžs, kurš gan trešajā ceturtdaļā par nesportisku uzvedību saņēma diskvalificējošu piezīmi.

Abu vienību cīņa iesākās līdzvērtīgā gultnē, taču neliela iniciatīva piederēja "Ventspilij", kas pirms spēles netika uzskatīta par favorīti. Pirmajās minūtēs Latvijas čempioni turējās pāris punktu vadībā, tomēr pirmā ceturkšņa viducī grožus pārņēma "Sidigas" basketbolisti, kuri izvirzījās vadībā ar 13:9. Diez ko tālāk ventspilnieki gan viņus nepalaida, bet pirmās desmit minūtes viesi no Kurzemes zaudēja ar 18:22.

Pavisam cita aina pavērās otrajā desmitminūtē. Ja vēl tās sākumā dažu punktu pārsvars bija Itālijas komandai, ventspilnieki pēc Ingus Jakoviča divpunktnieka 13.minūtē no jauna pārņēma vadību (27:25). Turpinājumā "Ventspils" klājās vēl labāk, turklāt viesu basketbolisti demonstrēja agresīvu sniegumu, kas pēc Džonsona trejača dueļa 16.minūtē ļāva iegūt jau desmit punktu pārsvaru (39:29).

Tiesa, noslēdzošajās pirmā puslaika minūtēs "Sidigas" palielināja apgriezienus un rezultāta starpību samazināja. Lielajā pārtraukumā gan "Ventspils" varēja doties ar piecu punktu vadību - 46:41.

Arī otrā puslaika ievadā "Ventspils" basketbolistiem bija pāris punktu pārsvars. Kopumā laukumā bija redzama līdzīga un asa cīņa, bet trešās ceturtdaļas vidū Latvijas čempioni bija vadībā ar 58:51. Tiesa, tobrīd par rupju pretinieka pagrūšanu diskvalificējošo piezīmi saņēma ventspilnieku leģionārs Erledžs. Tas bija brīdis, kad "Sidigas" basketbolisti bija noķēruši nelielu vilni un pāris minūšu laikā panāca neizšķirtu 58:58.

Līdz trešā ceturkšņa beigām cīņa ritēja punkts punktā, lai gan Itālijas komanda izvirzījās vadībā arī ar 66:62, bet noslēdzošās desmit minūtes kurzemnieki sāka ar divu punktu deficītu (65:67). Beidzamo ceturtdaļu "Ventspils" basketbolisti sāka ar agresīvu un ātru spēli, kas vainagojās panākumiem, jo trīs minūšu laikā izdevās veikt 10:0 izrāvienu un panākt jau astoņu punktu vadību (75:67).

Četras minūtes līdz pamatlaika beigām pēc Lomaža tālmetiena "Ventspils" panāca jau 15 punktu pārsvaru (84:69), noslēgumā Latvijas čempioni uzvaru bez liekiem pārdzīvojumiem arī nosargāja, gūstot virsroku ar 88:74.

Ceturtajā ceturtdaļā "Ventspils" pretiniekiem ļāva gūt tikai septiņus punktus.

"Ventspils" pagaidām šī turnīra septiņu dueļu laikā guvusi trīs panākumus, bet "Sidigas" rēķinā ir piecas uzvaras.

Tikmēr citos A grupas mačos Vācijas klubs Ludvigsburgas "MHP Riesen" trešdien tika pie otrās uzvaras, jo viesos ar 76:74 (25:19, 14:20, 19:16, 18:19) pārspēja Krievijas komandu "Ņižņij Novgorod", bet Polijas vienība Vloclavekas "Anwil" savu skatītāju priekšā ar 76:64 (16:14, 20:15, 23:24, 17:11) pieveica Francijas čempioni "Le Mans".

Savukārt otrdien Spānijas klubs Mursijas UCAM viesos ar 63:62 uzveica Bandirmas "Banvit" no Turcijas.

A grupas vadībā ar sešām uzvarām septiņās spēlēs joprojām atrodas UCAM, kamēr pieci panākumi ir "Sidigas" kontā. Ar četrām uzvarām seko "Banvit", bet aiz pirmā trijnieka ar trim panākumiem ir "Anwil", "Ņižņij Novgorod" un "Ventspils". Tikmēr pirmajam sešiniekam ar divām uzvarām seko "Le Mans" un "MHP Riesen".

Pēc šīs kārtas noslēdzās FIBA Čempionu līgas pamatturnīra pirmais aplis.

Čempionu līgas pirmajā turnīra mačā ventspilnieki ar 78:99 zaudēja "Anwil", otrajā cīņā ar 85:91 piekāpās UCAM, bet trešajā spēlē tika arī pie pirmās uzvaras, jo savu skatītāju priekšā ar 86:80 tika apspēlēta "Banvit". Pēc tam gan ceturtajā mačā viesos ar 76:91 tika zaudēts "Le Mans", kam sekoja uzvara ar 93:92 pret "MHP Riesen" un zaudējums ar 75:80 "Ņižņij Novgorod".

Tikmēr "Sidigas" ar 100:93 uzveica "Ņižņij Novgorod", kam sekoja divas uzvaras pret "MHP Riesen" (96:77) un "Anwil" (105:102). Pret UCAM itāļu klubs cieta pirmo neveiksmi (69:72), tomēr pēc tam ar 99:95 uzveica "Banvit" un ar 77:74 pārspēja "Le Mans".

"Sidigas" šajā sezonā piedalās arī Itālijas spēcīgākās līgas turnīrā, kur ar piecām uzvarām septiņās spēlēs ierindojas piektajā vietā. Itālijas komandas sastāvā spēlē divkārtējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempions Noriss Kols, kurš šobrīd gan izvēlējies savu karjeru veidot Eiropā.

Savukārt "Ventspils" komanda "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas kopvērtējumā ieņem otro vietu, jo guvusi deviņas uzvaras desmit spēlēs, atpaliekot vien no Igaunijas čempiones Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas uzvarējusi visās deviņās cīņās.

"Ventspils" šajā starpsezonā papildinājusi sastāvu ar tādiem pašmāju spēlētājiem kā Mareks Jurevičus, Jānis Antrops, Jānis Bērziņš un Lauris Blaus, kā arī pievienojušies leģionāri Entonijs Bīns, Džonatans Erledžs un Ārons Džonsons. Leģionāra gaitās uz Franciju devies Aigars Šķēle, kā arī visi iepriekšējās sezonas ārzemnieki.

Ventspilnieki jau sezonas ievadā saskārušies ar sastāva problēmām - pleca trauma uz vairākiem mēnešiem no ierindas izsitusi Antropu.

Nolūkā stiprināt garo galu "Ventspils" noslēgusi pārbaudes laika līgumu ar iepriekš Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ņujorkas "Knicks" sistēmā esošo centru Usmanu Dramē.

FIBA Čempionu līgas pamatturnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas četrās grupās pa astoņām katrā. Apakšgrupā tiks aizvadīts divu apļu turnīrs, pirmo četru vietu ieguvējām iekļūstot astotdaļfinālā, bet piekto un sesto pozīciju guvušajām komandām sezonu turpinot FIBA Eiropas kausā.

Regulārais čempionāts noslēgsies februārī.

"Ventspils" iepriekšējā sezonā apakšgrupā ieņēma piekto vietu un sezonu turpināja FIBA Eiropas kausā, kur apstājās astotdaļfinālā. Savukārt FIBA Čempionu līgas pirmajā sezonā Kurzemes klubs iekļuva izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā, kurā cieta zaudējumu.

Aizvadītajā sezonā FIBA Čempionu līgā triumfēja Atēnu AEK, kas uzvarēja savā laukumā notikušajā finālčetrinieka turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu