Kučinskis: Pašreizējais "Brexit" sarunu rezultāts ES ir ļoti labs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pašreizējais "Brexit" sarunu rezultāts Eiropas Savienībai (ES) ir ļoti labs, intervijā Latvijas Radio teica Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Viņš gan uzsvēra, ka "Brexit" vienošanās projektu vēl jāakceptē Lielbritānijas parlamentam, Eiropas Parlamentam un visām 25 ES valstīm.

Ja tas tiks izdarīts, tad pēc premjera domām attiecības ar Lielbritāniju varēšot pielīdzināt attiecībām ar Norvēģiju un Šveici.

"Man šķiet, ka ir labs rezultāts," viņš teica.

Vienlaikus ir jābūt gataviem arī "B variantam", akcentēja Kučinskis, atgādinot, ka Lielbritānijā tik viennozīmīgi līdzšinējie rezultāti netiek uzņemti. Premjers gan norādīja, ka šādu variantu neviens negribētu.

Kā ziņots, ceturtdien valdība ārkārtas sēdē lems par pozīciju attiecībā uz "Brexit" vienošanās projektu.

Iepriekš aizejošās valdības ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) aģentūrai LETA skaidroja, ka svētdien, 25.novembrī, paredzēta ārkārtas Eiropadomes sēde. Līdz ar to šodien par Latvijas pozīciju lems valdība, bet piektdien, 23.novembrī, - Saeimas Eiropas lietu komisija.

Lielbritānijas un ES sarunvedēji pagājušajā nedēļā panāca vienošanos par "Brexit" līguma nosacījumiem, ko Lielbritānijas premjerministres Terēzas Mejas kabinets pēc vētrainām debatēm piekrita atbalstīt.

Vienošanās projekts vēl jāapstiprina visām 28 ES dalībvalstīm un Lielbritānijas parlamentam un Eiropas Parlamentam.

2016.gada jūnijā referendumā Lielbritānijā vairākums dalībnieku nobalsoja par valsts izstāšanos no ES, tāpēc Lielbritānija atstās bloku nākamā gada 29.martā.

Svarīgākie vienošanās projekta punkti attiecas uz robežu starp Īriju un Ziemeļīriju, uz Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu tiesībām un uz Lielbritānijas pēdējo maksājumu bloka budžetā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu