Ventspilī koncertēs sitaminstrumentu kvartets “Sō Percussion” no ASV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

24. novembrī Ventspilī, teātra namā “Jūras vārti” savu pirmo un vienīgo koncertu Latvijā sniegs izcilais un viens no pasaulē šobrīd pazīstamākajiem perkusiju ansambļiem – kvartets “Sō Percussion” no Amerikas Savienotajām Valstīm.

Divdaļīgajā koncertā izcilo mūziķu sniegumā būs klausāmi 20. un 21. gadsimta skaņražu darbi – gan Latvijā labi zināmo komponistu Stīva Reiha (Steve Reich) un Džona Keidža (John Cage) kompozīcijas sitaminstrumentiem, gan līdz šim pie mums retāk vai iepriekš neatskaņoto autoru Karolainas Šo (Carline Shaw), kvarteta dalībnieka Džeisona Trūtinga (Jason Treuting) un Braisa Desnera (Bryce Dessner) opusi.

Jau stāstīts, ka 1999. gadā dibināto kolektīvu daudzi uzskata par pēdējo desmitgažu spilgtāko parādību laikmetīgajā perkusiju mūzikā. Ar savām novatoriskajām un oriģināli veidotajām dažādu žanru koncertprogrammām, pārsteidzošām mūsdienu klasikas interpretācijām un, kā rakstījis žurnāls “The New Yorker”, “uzmundrinošu anarhijas un precizitātes sajaukumu, ar stingrību un jucekli” “Sō Percussion” ir pārrakstījuši perkusiju ansambļa noteikumus un lomu mūsdienu mūzikā.

Jeilas universitātes absolventi no Bruklinas Ēriks Čā Bīčs (Eric Cha-Beach; koncertā Ventspilī viņa vietā uz skatuves kāps Deivids Dege (David Degge)), Džošs Kvilens (Josh Quillen), Ādams Slivinskis (Adam Sliwinski) un Džeisons Trūtings (Jason Treuting) šo gadu laikā ierakstījuši vairāk nekā 20 albumus, snieguši koncertus Kārnegī zālē, Linkolna centrā, Volta Disneja koncertzālē, Bārbikenā, regulāri atskaņojot ievērojamāko 20. un 21. gadsimta skaņražu darbus, tostarp tieši “Sō Percussion” radītos. Viņu domubiedru un pastāvīgu sadarbības partneru lokā ir gan jau pieminētie autori, gan “Bang On A Can” dibinātāji Džūlija Volfa (Julia Wolfe) un Deivids Lengs (David Lang), Vīdžejs Aijers (Vijay Iyer), Anželika Negrona (Angélica Negrón) un daudzi citi jaunākās paaudzes komponisti. Šo visu un citu autoru darbi veido kvarteta koncertprogrammas. Turklāt, līdzās intensīvajai radošajai darbībai mūziķi piedalās Barda Mūzikas koledžas-konservatorijas sitamo instrumentu nodaļas vadīšanā.

“Sō Percussion” koncerts Ventspilī būs viena no retajām kolektīva viesošanās reizēm Eiropā šogad.

Biļetes uz “Sō Percussion” koncertu teātra namā “Jūras vārti” Ventspilī nopērkamas t/ n “Jūras vārti” kasē un citviet “Biļešu Servisa” tīklā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu