Ģeniāla ideja vai pilnīga izgāšanās – virtuves skapīši priekšā logiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Veidojot interjeru virtuvei, bieži vien sarežģījumus rada skapīšu izvietošana ap logiem. Tagad šis jautājums būs vieglāk atrisināms – modē ir virtuves skapīšus izvietot tieši priekšā rūtīm.

Ēkās, kur sienas laukums ir samērā mazs, skapīšu izvietošana var būt apgrūtināta. Šādā gadījumā var lieti noderēt piekarināmi caurredzami virtuves skapji, kam aizmugure un durtiņas ir veidotas no stikla.

Tradicionālais stils un sadalītā gaisma

Caurredzamus virtuves sienas skapjus ir iespējams ievietot pat tradicionāla stila virtuvē ar nestandarta logiem. Jāteic gan, ka meistariem skapīši būs jātaisa atbilstoši konkrētam logu rūšu izvietojumam. Ņemot vērā, ka skapju aizmugurei jābūt brīvai, tie pie sienas ir stiprināmi aiz sānu un augšējās malas. Ja gar skapju sāniem nav sienu un aizmugurējā daļa ir brīva, skapjus ir iespējams piestiprināt ar dzelzs plāksnēm, kas atrodas skapju sānu malās.

Modernā virtuve un loga ierāmēšana

Mazliet vienkāršāka situācija būs modernu virtuvju īpašniekiem, kas vēlas viengabalainu logu vizuāli sadalīt ar virtuves skapīšu durvīm. Izmantojot stikla plauktus, radi ilūziju par logu rūtīm, ievēro, ka skapīšu rūtīm ir jāsaskan ar plauktiem, pretējā gadījumā tie radīs pārāk daudz horizontālu līniju, kas savukārt radīs ņirboņu acīm.

Skapīšu vietā – pie griestiem stiprināmi plauktiņi

Mūsdienu virtuves dizainā ir pieļaujami gan visdažādāko veidu skapji, gan arī plaukti, kas arī būs lieliski apvienojami ar logiem. Virtuves plaukti būs gan praktiski, proti, tajos ir iespējams izkārtot nedaudz skaistāko trauku, garšvielas un citus virtuves piederumus, gan arī nebloķēs dabīgo saules gaismu.

Plaukti visas sienas garumā

Ja plauktus tomēr nav iespējams piestiprināt pie griestiem, tos var izvietot arī visas sienas garumā, tādējādi radot bāra efektu. Izkārto piekarināmos plauktus divās vai pat trijās horizontālās līnijās no vienas sienas līdz otrai. Ievēro, ka plauktiem ir jāsakrīt ar logu rūtīm, lai tie neizskatītos pēc restēm. Jāteic gan, ka garākiem plauktiem būs nepieciešams spēcīgs un izturīgs atbalsts, kas spētu noturēt arī pasmagākus traukus un virtuves piederumus, tāpēc sienās būs nepieciešams iemontēt lielus, izturīgus stiprinājumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu