Oficiāli: Kubica atgriezīsies F-1 kā Williams sacīkšu pilots

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Roberts Kubica un Williams vadītāja vietas izpildītāja Klēra Viljamsa
Roberts Kubica un Williams vadītāja vietas izpildītāja Klēra Viljamsa Foto: XPB Images/Press Association Images/ScanPix

Pazīstamais poļu pilots Roberts Kubica nākamsezon atgriezīsies Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sacensībās un pārstāvēs "Williams" komandu.

Informācija par 33 gadus vecā braucēja atgriešanos bija jau iepriekš, tomēr ceturtdien tā tika apstiprināta oficiāli. Līdz ar to Kubica "Williams" vienībā kļuvis par talantīgā brita Džordža Rasela komandas biedru. Raselam nākamā būs debijas sezona F-1.

Savukārt Kubicam šī būs atgriešanās F-1 čempionātā. Vēl 2006.gadā viņš kļuva par pirmo Polijas braucēju, kurš startējis šajā sacensību seriālā. Pirmās četras sezonas viņš pavadīja "Sauber" vienībā, izcīnot vienu uzvaru, bet 2010.gadā pārstāvēja "Renault" komandu.

Kubica 2011.gada sākumā smagā avārijā rallija sacensību laikā guva dzīvībai bīstamas traumas. Pēc diviem gadiem viņš atsāka autosportista gaitas, piedaloties rallijā un DTM čempionātā, taču ar lieliem panākumiem neizcēlās.

"Vispirms jau vēlos pateikties tiem cilvēkiem, kuri man palīdzēja dzīves sarežģītākajos brīžos. Lai atgrieztos F-1, man bija jānoiet grūts ceļš. Sākotnēji atgriezties šķita gandrīz neiespējami," gandarīts bija Kubica. "Atgriešanās F-1 ir viens no manas dzīves lielākajiem sasniegumiem, tomēr tagad tikai smagais darbs sāksies."

Prieku par Kubicas nolīgšanu pauda arī "Williams" komandas vadītāja Klēra Viljamsa.

"Mēs esam patīkami pārsteigti par to, ko Kubica pēdējā laikā ir sasniedzis. Viņš F-1 čempionātā atgriezies, pateicoties sava rakstura spēkam un neatlaidībai. Tāpat esmu ļoti apmierināta, ka nākamajā sezonā mūsu piloti apvienos gan pieredzi, gan jaunību," teica Viljamsa.

Pēdējos gados F-1 čempionātā Kubicas vārds gan kļuva aktuālāks, jo viņš iepriekš pretendēja uz vietu "Renault" vienībā, bet pirms šīs sezonas viņš teju kļuva par "Williams" braucēju, tomēr komanda pēdējā brīdī priekšroku deva krievam Sergejam Sirotkinam. Tikmēr otrs vienības pilots šosezon ir kanādietis Lenss Strols.

Tiesa, Kubica šogad bija "Williams" rezerves un testu braucējs, kas komandai ļāva labāk iepazīt poļu pilotu. Tāpat viņš esot nodrošinājies ar sponsoriem.

"Williams" šosezon izcīnījusi tikai septiņus punktus un ir vājākā starp desmit F-1 komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu