No jūras dzīlēm izvilkts baiss, bet “smaidīgs” tārps

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no Twitter

Krievu zvejniekam Romānam Fedorcovam ir visai savāda nodarbošanās – viņš no jūras dzīlēm zvejo ārā dažādus dīvainus radījumus. Arī šoreiz zvejnieks neliek mums vilties, publicējot video, kurā redzams baiss, “smaidošs” jūras tārps.

Video, ko Fedorcovs publicējis savā “Twitter” kontā, redzams glums tārps, kas lokās zvejnieka plaukstā. Fonā dzirdamā spalgā skaņa gan ir tikai zvejnieka interpretācija par to, kādus kliedzienus šis tārps varētu izdot, ja tam būtu balss.

“Ja šis radījums varētu kliegt, tad tas kliegtu tieši tā,” raksta Fedorcovs.

Amerikas dabas vēstures muzeja kurators Marks Sidals (Mark Siddall) gan komentē, ka “smaidu” viņš tārpa izteiksmē nemana. Tāds izskats tārpam varētu rasties kameras leņķa nevis tārpa anatomijas dēļ.

Smaidīgs vai ne, video redzamais tārps ir jūras saru tārps. Tas, iespējams, ir nereīdu radinieks, tomēr tā sugas specifika vēl nav noskaidrota, vēsta "Live Science".

Par saru tārpiem šos radījumus sauc tā dēļ, ka tiem uz ķermeņa ir daudz sīku saru, kas palīdz tiem kustēties ūdenī.

Tā ķermeņa daļa, kas izskatās pēc tārpa galvas, patiesībā ir ievelkama rīkle, kas kopā ar žokļiem sagrābj ēdienu. Kad šī rīkle ir ievilkta atpakaļ ķermenī, var izskatīties, ka tārps smaida.

Jūras saru tārpi ir sastopami dažādos izmēros un formās. Tie dzīvo ļoti dažādās vidēs, sākot ar hidrotermālajiem avotiem un beidzot ar koraļļu rifiem. Tāpēc šis tārps diez vai ir pārāk laimīgs un smaidīgs par to, ka ir izvilkts no savām mājām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu