Pārsvarā vecāka gada gājuma cilvēki protestē pret krievu skolu slēgšanu (37)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs piedalās Krievu skolu aizstāvju štāba rīkotajā protesta akcijā pie Saeimas nama pret ieceri pāriet uz izglītību latviešu valodā.
Latvijas Krievu savienības līdzpriekšsēdētājs Miroslavs Mitrofanovs piedalās Krievu skolu aizstāvju štāba rīkotajā protesta akcijā pie Saeimas nama pret ieceri pāriet uz izglītību latviešu valodā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Šopēcpusdien Rīgā, Bastejkalna virsotnē, notiekošajā protestā pret krievu skolu slēgšanu pulcējušies aptuveni 70, galvenokārt vecāka gadu gājuma cilvēki.

Pasākumu vada Latvijas Krievu savienības priekšsēdētāja Tatjana Ždanoka. Viņa klātesošajiem uzskaitīja vairākus desmitus skolu, kuras pēdējos gados Latvijā ir slēgtas reformu dēļ.

Visu slēgto skolu nosaukumi ir uzdrukāti uz kartēm, kurām otra puse ir melnā krāsā, tādējādi simbolizējot sēras. Visu pasākumu pavada bungu rīboņa. Kā novēroja LETA, klātesošo vidū ir arī Drošības policijas redzeslokā vairākkārt nonākušais nereģistrētā veidojuma "Nepilsoņu kongress" vadonis Aleksandrs Gapoņenko un citi reformas pretinieki.

Sabiedrisko kārtību pasākumā uzrauga vairāki Valsts policijas darbinieki.

Kā ziņots, Krievu skolu aizstāvju štābs zibakciju Bastejkalnā organizē, lai protestētu pret atsevišķu skolu slēgšanu Latvijā.

Štābā uzsver, ka 1991.gadā Latvijā bija 986 skolas, savukārt Latvijas simtgadē palikušas vien 700 skolas, turklāt to skaits turpina samazināties.

"Mēs aicinām Latvijas iedzīvotājus neatkarīgi no nacionālās piederības un dzimtās valodas palīdzēt mums apturēt šo procesu un dot visiem iespēju iegūt izglītību," aicinājumā raksta krievu skolu aizstāvji.

Komentāri (37)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu