Meja noraida vēl viena "Brexit" referenduma iespējamību (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja
Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja Foto: Reuters/ScanPix

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja paziņojusi, ka neatbalstīs vēl viena "Brexit" referenduma sarīkošanu pat tad, ja parlaments noraidīs panākto vienošanās projektu par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Konservatīvo partijas proeiropeiski noskaņotā deputāte Džastina Grīninga jautāja Mejai, vai gadījumā, ja parlaments noraidīs vienošanos, viņa piekritīs, ka "vienīgā pareizā iespēja tādā gadījumā ir atkal vērsties pie cilvēkiem un atļaut viņiem teikt pēdējo vārdu"?

"Kā esmu sacījusi daudzos gadījumos, (..) Lielbritānijas tauta nobalsoja par izstāšanos no Eiropas Savienības," atbildēja Meja.

Grīninga, kura janvārī atkāpās no amata Mejas valdībā, pauda viedokli, ka Mejas panāktā "Brexit" vienošanās nenāks par labu valstij, sevišķi jaunatnei.

2016.gada jūnijā referendumā Lielbritānijā vairākums dalībnieku nobalsoja par valsts izstāšanos no ES, tāpēc Lielbritānija atstās bloku nākamā gada 29.martā.

Svētdien Briselē plānots īpašs "Brexit" samits, kurā ES dalībvalstis, domājams, parakstīs izstāšanās vienošanos un politisko deklarāciju par bloka turpmākajām attiecībām ar Lielbritāniju.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu