Leiboristu līderis: Pēcbreksita attiecību deklarācija ir "26 lappuses muļķību" (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lielbritānijā suņu saimnieki pieprasa jaunu "Brexit" "vauferendumu"
Lielbritānijā suņu saimnieki pieprasa jaunu "Brexit" "vauferendumu" Foto: PA/Scanpix

Opozīcijā esošo leiboristu līderis Džeremijs Korbins paziņojis, ka Eiropas Savienības (ES) un Lielbritānijas nule panāktais deklarācijas projekts par attiecībām pēc "Breksita" ir "26 lappuses muļķību".

"Šis tukšais dokuments varēja tikt uzrakstīts pirms diviem gadiem," parlamentā paziņoja Korbins, norādot, ka Mejas panāktā vienošanās Ziemeļīrijas un Īrijas robežas jautājumā radīs "jaunu regulējošu robežu Īrijas jūrā".

"Tas ir aklais "Breksits", no kā mēs visi baidījāmies," sacīja Korbins.

2016.gada jūnijā referendumā Lielbritānijā vairākums dalībnieku nobalsoja par valsts izstāšanos no ES, tāpēc Lielbritānija atstās bloku nākamā gada 29.martā.

Korbins paziņojis, ka leiboristi parlamentā balsos pret Mejas panākto izstāšanās vienošanos, ja vien tā nenodrošinās sešas prasības, tostarp, līdzšinējo priekšrocību saglabāšanu Lielbritānijai ES muitas savienībā un vienotajā tirgū.

Jau vēstīts, ka ES un Lielbritānijas delegācijas ceturtdien vienojās par deklarācijas projektu attiecībām pēc "Breksita", kurā iezīmēta "vērienīga, plaša, dziļa un elastīga partnerība."

Dokuments tagad jāapstiprina Lielbritānijas valdībai, kā arī pārējo 27 ES dalībvalstu valdībām, kas svētdien pulcēsies Briselē īpašā "Breksita" samitā.

Kopīgā politiskā deklarācija ir saistīta ar izstāšanās vienošanos, kurā detalizēti izklāstīti Lielbritānijas izstāšanās nosacījumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu