Klintone: Eiropai jāierobežo migrācija, lai apturētu populismu (4)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropai vajag ierobežot migrāciju, lai apturētu labējā populisma pastiprināšanos, ceturtdien ekskluzīvā intervijā britu laikrakstam "Guardian" sacīja bijusī ASV prezidenta kandidāte Hilarija Klintone.

Lai gan imigrācija Eiropā ir krasi samazinājusies salīdzinājumā ar 2015. un 2016. gada krīzi, kad tur ieradās vairāk nekā miljons cilvēku no Tuvajiem Austrumiem un Ziemeļāfrikas, migrācijas politika vēl arvien ir galvenā prioritāte Eiropas Savienībā (ES) un ir novedusi pie labēju, pret imigrāciju noskaņotu valdību izveidošanas Austrijā un Itālijā.

"Es domāju, ka Eiropai vajag regulēt migrāciju, jo tieši tā aizdedza šo liesmu," teica Klintone.

Klintone sacīja, ka viņa apbrīno "ļoti dāsno un līdzjūtīgo pieeju" migrācijai no tādu līderu kā Vācijas kanclere Angela Merkele puses, tomēr Eiropa "ir nospēlējusi savu lomu" un tai vajadzētu noteikt kā prioritāti pilsoņu bažas par rases un identitātes jautājumiem.

Merkeles politiskā zvaigzne sāka bālēt kopš viņas lēmuma 2015.gada septembrī atvērt Vācijas robežas vairāk nekā miljonam bēgļu un migrantu, un viņa nesen paziņoja, ka 2021.gadā vairs nekandidēs uz kanclera amatu.

Klintone arī sacīja, ka amerikāņu bažas par rases un identitātes jautājumiem ir "ļoti ekspluatējusi" ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija.

Viņa savā intervijā pieminēja "imigrantu izmantošanu par politisku instrumentu un simbolu valdības aplamai rīcībai".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu