Prezidents neapmierināts ar jaunās Saeimas lēnīgumu (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nav apmierināts ar 13.Saeimas darba sākumā vērojamo lēnīgumu, jo nākotnē tas varot novest pie nespējas pieņemt lēmumus Latvijai svarīgos jautājumos.

Šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Valsts prezidents norādīja, ka daudzi no 13.Saeimā ievēlētajiem deputātiem ir bez politiskās pieredzes, tomēr viņiem būtu jāspēj ātri apgūt darbam parlamentā nepieciešanās prasmes.

"Manuprāt, ja mēs esam parlamentāriešus ievēlējuši, tad mums ir jāprasa, lai mūsu pārstāvji ātrāk apgūst tās zināšanas, kas ir nepieciešamas parlamentā, lai viņi varētu pilnvērtīgi strādāt, jo pretējā gadījumā mēs klibosim, un tas nāks tikai par sliktu valstij un kavēs tās attīstību," izteicās Vējonis, uzsverot, ka tuvākajā laikā Saeimai būs jāpieņem ļoti daudz svarīgu lēmumu, ar kuriem nedrīkstēs kavēties.

Jautāts, kā vērtē publiski izskanējušo sašutumu par atsevišķu jaunās Saeimas komisiju vadītājiem, prezidents atbildēja, ka šīs bažas ir novēlotas, jo par to vajadzēja domāt, kad gājām vēlēt. "Paši esam vēlējuši un izdarījuši izvēli. (..) Līdz ar to paust sašutumu, ka viens vai otrs cilvēks ieņem kādu amatu, manuprāt, ir par vēlu," pauda valsts pirmā persona.

Vienlaikus gan viņš atzina, ka Saeimas komisiju vadītāju saistība ar kriminālprocesiem vai tiesvedībām, iespējams, "neliecina par to labāko pieeju risinājumiem".

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu