Britu policija publicē jaunu video ar Čepigas un Miškina gaitām Solsberi (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no video

Lielbritānijas pretterorisma policija publicējusi trīs jaunus novērošanas kameru ierakstus, kuros redzami abi Krievijas pilsoņi, kas turēti aizdomās par bijušā Krievijas dubultaģenta Sergeja Skripaļa un viņa meitas Jūlijas saindēšanu ar nervus paralizējošo vielu "Novičok". Iepriekš nepublicētajos kadros redzams, kā vīrieši staigā pa Anglijas pilsētu Solsberi, kur notika uzbrukums.

VIDEO: Britu policija publicē jaunu video ar Čepigas un Miškina gaitām Solsberi

Britu policija paziņojumā presei aizdomās turamos sauc par Aleksandru Petrovu un Ruslanu Boširovu - ar šādiem vārdiem viņi ieceļoja Lielbritānijā. Taču vēlāk viņi medijos tika identificēti kā Krievijas militārā izlūkošanas dienesta GRU aģenti Aleksandrs Miškins un Anatolijs Čepiga.

Vienā no video vīrieši redzami ierodamies Solsberi dzelzceļa stacijā 4.martā ap plkst.11:48. Nākamajā video, kas uzņemts plkst.11:58, Čepiga un Miškins dodas garām degvielas uzpildes stacijai netālu no Sergeja Skripaļa mājokļa. Domājams, kadri uzfilmēti pavisam neilgi pirms tam, kad uz Skripaļa ārdurvju roktura tika uzklāts "Novičok".

Trešais video uzņemts apmēram plkst.13.00 pirms vīriešu atgriešanās Solsberi dzelzceļa stacijā. Viņi dodas pāri tiltam, un Miškins uzņem fotogrāfiju.

No Solsberi stacijas vīrieši devās uz Hītrovas lidostu un tajā pašā dienā izlidoja uz Maskavu.

Lielbritānijas policija publicējusi arī attēlus ar aģentu izmantotās smaržu pudelītes modeli. Vairākus mēnešus pēc uzbrukuma Skripaļiem smaržu pudelīti, kas tika izmantota bīstamās vielas transportēšanai, tuvējā pilsētā Eimesberi uzgāja Čārlijs Roulijs un Dona Stērdžesa. Roulijs izdzīvoja, bet Stērdžesa nomira.

Foto: Lielbritānijas policija

Pretterorisma policija lūdz atsaukties ikvienu, kurš no šī gada 2. līdz 4.martam redzējis abus vīriešus vai arī viltoto "Nina Ricci" smaržu pudelīti, kas jūlijā tika izņemta no Roulija mājas.

Policija uzskata, ka uzbrucēji no pudelītes atbrīvojās 4.marta pēcpusdienā. Roulijs apgalvo, ka esot to atradis 27.jūnijā. Nav zināms, kur pudelīte atradās līdz tam.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu