Austrālijā "Islāma valsts" atbalstītājam piespriež 38 gadus cietumā

TVNET/LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Austrālijā tiesnesis piespriedis 38 gadus cietumā teroristu grupējuma "Islāma valsts" atbalstītājam par palīdzības sniegšanu padsmitniekam, kurš Sidnejā pie štata policijas galvenās mītnes noslepkavoja policijas grāmatvedi.

Milads Atai atzina vainu apsūdzībās, ka 2015.gadā palīdzējis piecpadsmitgadniekam un iedrošinājis viņu nošaut grāmatvedi, kurš nāca laukā no policijas ēkas.

Atai arī atzina vainu, ka palīdzējis šāvēja māsai doties uz Sīriju. Pusaugu šāvēju pašu nošāva policisti, bet māsa gāja bojā uzlidojumā Sīrijā.

22 gadus vecajam Atai cietumā jāpavada vismaz 28,5 gadi, līdz viņš varēs pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvošanu, nosprieda tiesnesis Pīters Džeksons.

Atai atbalstījis ekstrēmo džihādu vairākus mēnešus pirms uzbrukuma un arī šobrīd viņa uzskati ir radikāli, norādīja tiesnesis.

"Islāma valsts" vēl nesen kontrolēja plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur pastrādāja neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējums uzņēmies atbildību par teroraktiem Eiropā un citviet pasaulē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu