VID par narkotiku pasūtīšanu no ārzemēm aiztur nepilngadīgu jaunieti (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde par vairākkārtēju narkotisko vielu kontrabandu pasta sūtījumos no Nīderlandes aizturējusi 2001.gadā dzimušu Latvijas pilsoni, informē VID.

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes lietvedībā atrodas kriminālprocess, kas tika uzsākts 2018.gada augustā. Kriminālprocess ir apvienots vienā lietvedībā ar vēl astoņiem kriminālprocesiem par identiskiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Sākto kriminālprocesu ietvaros izņemtajos pasta sūtījumos tika konstatēta marihuāna un hašišs. Kopumā VAS "Latvijas Pasts" vēstuļu šķirošanas daļā tika izņemti deviņi pasta sūtījumi. Visiem pasta sūtījumiem, kuros tika konstatētas narkotiskās vielas, kā saņēmējs bija norādīts 2001.gadā dzimis Latvijas pilsonis.

Speciālo izmeklēšanas pasākumu rezultātā persona tika aizturēta un tās dzīves vietā tika veikta kratīšana, kurā tika atrastas un izņemtas narkotiskās vielas. Kā vēlāk izmeklēšanas laikā tika noskaidrots, aizturētā persona narkotiskās vielas iegādājās interneta tirdzniecības vietnē "Dream market" un par pasūtīto preci norēķinājās ar virtuālo naudu.

Šobrīd nepilngadīgā persona ir atzīta par aizdomās turēto un tai ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

VID atkārtoti informē, ka ir svarīgi apzināties, ka pasta sūtījumi tiek kontrolēti un uz tiem attiecas visi normatīvajos aktos noteiktie ierobežojumi un aizliegumi preču un priekšmetu pārvietošanai pāri valsts robežai. Narkotisko vielu kontrabanda ir smags vai sevišķi smags noziegums, par ko paredzēta kriminālatbildība ko soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz desmit gadiem, tādēļ katram iedzīvotājam, jo īpaši jauniešiem, ir jāapzinās, iespējams, neapdomātās rīcības sekas, pasūtot un saņemot šādus pasta sūtījumus, vieglprātīgi paļaujoties uz iespēju palikt nenotvertam un nesodītam.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu