Rīgas "Dinamo" atstāj sausā Hārtlija vadīto "Avangard"

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Paula Čurkste/LETA

Sauso uzvaru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā piektdien izcīnīja Rīgas "Dinamo" komanda, kas savā laukumā ar 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) pieveica Latvijas izlases galvenā trenera Boba Hārtlija vadīto Omskas "Avangard". Līdz ar to Rīgas hokejisti revanšējās par neveiksmi abu vienību pirmajā savstarpējā cīņā oktobrī. 

Vārtus uzvarētāju sastāvā guva Brendons Makmilans, Miķelis Rēdlihs un Andris Džeriņš, bet vārtsargs Timurs Biļalovs atvairīja visus 34 pretinieku metienus.

Rīdzinieki jau pirmās trešdaļas ievadā divreiz nonāca mazākumā, jo noraidījumus nopelnīja Lauris Dārziņš un Koltons Gilīss. "Dinamo", spēlējot nevienādos sastāvos, vārtus gan nezaudēja, turklāt mača pirmajās 20 minūtēs rezultāts tā arī netika atklāts.

Pēc tam arī otrajā periodā rezultāts ilgu laiku bija nemainīgs. Abas komandas apmainījās ar noraidījumiem, tomēr mazākumos gan "Dinamo", gan "Avangard" spēja savus vārtus nosargāt neskartus. Otrās trešdaļas 14.minūtē savu iespēju izmantoja Brendons Makmilans, kurš ripu raidīja vārtu tīklā pēc Kevina Klārka piespēles.

Rīgas komanda bija panākusi pārsvaru, turklāt perioda beigu daļā tika pie vēl vienas vairākuma iespējas, kura netika izmantota. Rīdziniekiem gan palika vēl 37 vairākuma sekundes noslēdzošajā trešdaļā.

"Avangard" komandu noslēdzošajā trešdaļā sarežģītā situācijā atstāja Viktors Stolberjs, kurš nopelnīja 2+2 minūšu noraidījumu. "Dinamo" viesus par to sodīja, vārtus ātri vien gūstot pieredzējušajam Rēdliham. Rīdziniekiem gan turpinājās vairākums, taču vēlreiz to izmantot neizdevās.

Spēles atlikušajās minūtēs mačs bija visai saspringts. "Avangard" centās atspēlēties, turklāt mača izskaņā nomainīja vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. Šāda taktika nenesa augļus, jo ripu pārtvēra mājinieki, bet Dārziņš to meta tukšos vārtos. Līdz ar to "Dinamo" komanda izcīnīja uzvaru.

Rīgas "Dinamo" - Omskas "Avangard" 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)

Vārti: 1:0 Brendons Makmilans (Klārks) (33:29), 2:0 Miķelis Rēdlihs (Razgals) (vair., 46:02), 3:0 Andris Džeriņš (Dārziņš) (59:19).

Pirmo reizi šosezon "Dinamo" ar "Avangard" tikās 5. oktobrī Balašihā, kur ar 5:2 uzvaru svinēja Hārtlija vadītie hokejisti. 

"Dinamo" komandai savainojumu dēļ nevar palīdzēt aizsargs Kristaps Zīle un uzbrucējs Gunārs Skvorcovs. 

Nākamās divas mājas spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīs Šveices pilsētā Cīrihē. 26 novembrī paredzēta tikšanās ar Sanktpēterburgas SKA, divas dienas vēlāk ar Maskavas CSKA

"Dinamo" un "Avangard" komandas savā starpā tikušās 23 reizes, 12 panākumus gūstot Rīgas vienībai.. Omskas komanda visas 11 uzvaras izcīnījusi pamatlaikā, bet rīdzinieki maču 60 minūtēs spējuši uzvarēt septiņas reizes.

Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā ar 30 punktiem 29 mačos ieņem septīto vietu, kamēr "Avangard" ar 44 punktiem 31 spēlē ir otrā Austrumos.

Hārtlijs pie "Avangard" stūres stājās maija beigās pāris nedēļas pēc pasaules čempionāta. "Avangard" ar viņu noslēdza līgumu uz divām sezonām.

Šosezon KHL čempionātā piedalās 25 komandas - 12 Rietumu un 13 Austrumu konferencē.

Regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 62 spēlēm, kas ir jauns līgas rekords, jo līdz šim vairāk par 60 spēlēm sezonā vienai vienībai nav bijis.

Rīdzinieki regulārajā turnīrā pa četrām reizēm tiksies ar Helsinku "Jokerit", Sanktpēterburgas SKA, Maskavas "Dinamo", Maskavas "Spartak" un Čerepovecas "Severstaļ" komandām, kuras tāpat kā Latvijas klubs spēlē Bobrova divīzijā. Četras spēles tiks aizvadītas arī pret principiālo sāncensi Minskas "Dinamo", kā arī Bratislavas "Slovan", bet ar pārējiem klubiem būs jāmērojas spēkiem pa divām reizēm.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā ceturto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, paliekot pirmspēdējā vietā visā līgā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu