Dienvidkorejā likvidē lielāko suņu kautuvi

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidkoreja sākusi nojaukt valstī lielāko suņu kautuvi, vēsta raidorganizācija BBC. Dienvidkorejā ik gadu apēd apmēram miljonu suņu, taču šī tradīcija raisa dzīvnieku tiesību aizstāvju sašutumu.

Suņu gaļa Dienvidkorejā kādreiz tika uzskatīta par delikatesi, taču sabiedrības noskaņojums pēdējo gadu laikā mainījies. "Šis ir vēsturisks brīdis," norāda dzīvnieku tiesību aizstāvju kustība KARA. "Tas pavērs durvis vēl citu suņu kautuvju slēgšanai visā valstī, kas veicinās visas suņu gaļas industrijas norietu."

Kautuve Seongnamā, kas atrodas uz dienvidiem no Seulas, tiks likvidēta turpmāko divu dienu laikā. Tās vietā plānots uzcelt parku.

Seongnamā esošais komplekss bija nozīmīgs suņu gaļas piegādātājs Dienvidkorejas restorāniem. Tajā atradās vismaz sešas kautuves, kurās vienlaicīgi tika turēti vairāki simti dzīvnieku.

Organizācija "Humane Society International" (HSI) apstākļus kompleksā raksturojusi kā "baismīgus". Tās pārstāvji ziņo, ka kompleksā esot redzējuši suņu nogalināšanu ar elektrošoka aparātiem, kā arī atmatošanas ierīces.

"Šķiet, ka šis ir nozīmīgs mirklis, kas iezīmē suņu gaļas industrijas izzušanu Dienvidkorejā un sūta skaidru signālu, ka Korejas sabiedrībā tai nav vietas," norāda Nara Kima.

Dienvidkorejā katru gadu notiek trīs dienas ilgs suņu gaļas festivāls. Tomēr Dienvidkorejā paliek arvien mazāk restorānu, kas pasniedz suņa gaļas ēdienus. Kādreiz Seulā bija ap 1500 tādu restorānu, bet 2015.gadā to skaits bija samazinājies līdz 700.

Arvien vairāk dienvidkorejiešu suņus izvēlas kā mājdzīvniekus - apmēram piektdaļai valsts iedzīvotāju ir suņi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu