Latvijas un Melnkalnes basketbola izlases skaitļos

PK kvalifikācija
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bojans Dubļevičs
Bojans Dubļevičs Foto: FIBA.com

Novembra beigās un decembra sākumā Latvijas nacionālā basketbola komanda aizvadīs divas spēles Pasaules kausa (PK) izcīņas kvalifikācijas turnīrā. Pirmais no diviem mačiem risināsies 29. novembrī "Arēnā Rīga", kur latvieši mērosies spēkiem ar Melnkalnes izlasi. Iepazīsties ar abu komandu līdzšinējo veikumu šajā turnīrā.

Arņa Vecvagara vadītajai izlasei cīņa ar Melnkalni būs ļoti svarīga, turpinot ceļu pretī ceļazīmei uz Pasaules kausu, kas 2019. gadā risināsies Ķīnā. 

Teju visos galvenajos statistikas rādītājos Latvija, salīdzinot ar Melnkalni, līdz šim turnīrā bijusi labāka. 

Realizēto metienu %

Divpunktu metieni: Latvija 50,3% - Melnkalne 47,7%

Trīspunktu metieni: Latvija 36,1% - Melnkalne 33,3%

Soda metieni: Latvija 75,6% - Melnkalne 70,1%

Atlēkušās bumbas

Atlēkušās bumbas aizsardzībā: Latvija 27 - Melnkalne 24

Atlēkušās bumbas uzbrukumā: Latvija 9 - Melnkalne 12

Atlēkušās bumbas kopā: Latvija 36 - Melnkalne 35

Pārtvertas piespēles: Latvija 6 - Melnkalne 8

Rezultatīvas piespēles: Latvija 19 - Melnkalne 14

Kļūdas: Latvija 11 - Melnkalne 12

Bloķēti metieni: Latvija 3 - Melnkalne 2

 

Melnkalnes izlasei šajā spēlē, visticamāk, palīdzēs komandas līderis Bojans Dubļevičs, kurš līdz šim kvalifikācijas turnīrā vidēji mačā izcēlies ar gūtiem 24,0 punktiem un savāktām 8,5 atlēkušajām bumbām zem groziem. Abos rādītājos ULEB Eirolīgas komandas "Valencia" pārstāvis ir Melnkalnes izlases labākais spēlētājs. 

Tikmēr Latvijas izlasei būs jāiztiek bez saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka, kas līdz šim vidēji guvis 22,8 punktus un veicis 6,0 rezultatīvas piespēles partneriem. Strēlnieks pārstāv Eirolīgas vienību Pirejas "Olympiacos". 

2. decembrī Latvija viesos tiksies ar pašreizējo Eiropas čempioni Slovēniju. Ja Latvija abos mačos izcīnīs uzvaru, nonāks ļoti tuvu ceļazīmei uz Pasaules kausu. Tiesa, nozīme būs arī pārējo I grupas komandu savstarpējo spēļu rezultātiem.  

Kvalifikācijas turnīra noslēgumā - februāra sabraukumā - Latvija 22. februārī uzņems Spāniju un 25. februārī viesos tiksies ar Melnkalni. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu