Austrijā jau atļauts braukt ar 140 km/h

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Automašīnu satiksme naktī
Automašīnu satiksme naktī Foto: Caro / Scanpix

Ja ceļa un laika apstākļi atļauj, var ļaut autovadītājiem braukt ātrāk. To sapratusi Austrijas Satiksmes ministrija, pēc kuras iniciatīvas patlaban rit pilotprojekts, kura ietvaros atsevišķos valsts automaģistrāļu posmos atļautais braukšanas ātrums pacelts no 130 līdz 140 kilometriem stundā.

Pilotprojektu Austrijā jau no 1.augusta īsteno kompānija ASFiNAG, kuras pārraudzībā ir automaģistrāļu tīkls 2223 kilometru garumā. Šobrīd atļautais braukšanas ātrums līdz 140 kilometriem stundā pacelts tikai divos autoceļa A1 posmos un tikai 120 kilometru garumā. Pie tam atļautā braukšanas ātruma izmaiņas ir spēkā tikai labos apstākļos, tikai laika posmā no 5:00 līdz 22:00 un tikai vieglajiem auto.

Kā vēsta vācu auto motor und sport, maģistrāles posmi starp Melku un Ēdi un starp Haidu un Zatledtu izvēlēti, sadarbojoties ar neatkarīgiem satiksmes drošības ekspertiem. Tie par piemērotiem atzīti, ņemot vērā pagriezienu rādiusu, ceļa profila slīpumu, kā arī ceļa pārredzamību. Tāpat par labu šajā gadījumā nostrādājis fakts, ka šajos posmos nav satiksmes mezglu vai noslogotu pienākošo un nobraucamo ceļu, kas varētu traucēt satiksmei.

Foto: ASFiNAG

Ar pilotprojektu Austrija vēlas noskaidrot, kā lielāks ātrums ietekmē drošību. Pašreizējie maksimālie 130 km/h uz Austrijas autobāņiem tika ieviesti vēl septiņdesmitajos gados, taču kopš tā laika gan ceļu infrastruktūra, gan automašīnas ir kļuvušas krietni drošākas, un ātruma palielināšana ļautu samazināt ceļā pavadīto laiku. Bet, ja kāds autovadītājs jauno ātruma limitu tomēr pārsniegs, viņam jārēķinās ar naudas sodu no 30 līdz pat 2180 eiro, piebilst auto motor und sport.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu