Andris Bulis par bagātīgajām kompensācijām bijušajiem deputātiem: “Par mūsu tautu vienkārši ņirgājas”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

​Gan sabiedrība, gan vairāki Latvijā pazīstami cilvēki ir neapmierināti ar to, ka Saeimas mandātus zaudējušajiem deputātiem valstij kompensācijās varētu nākties izmaksāt vairāk nekā 400 000 eiro. Starp viņiem ir arī aktieris Andris Bulis (36), kurš žurnālam “Vakara Ziņas” šo situāciju komentēja, izvēloties diezgan skarbus vārdus.

“Ja mani paņem uz četriem gadiem teātris, bet es neesmu attaisnojis cerības un spēlējis, tad mani atlaiž un nekādas kompensācijas neizmaksā. Tikmēr tautas kalpi, kas četru gadu laikā ne reizi nav kāpuši tribīnē un nav pateikuši nevienu vārdu, saņem šīs kompensācijas. [..] Es neesmu lielajā politikā un par to neinteresējos. Bet dažkārt man liekas, ka par mūsu tautu vienkārši ņirgājas. Mēs tiekam čakarēti. Un pēc tam mums vēl ir jāmaksā kompensācijas,” izdevumam paziņoja aktieris.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pieminot tos Lāčplēšus,kuri zin brīvības cenu...dzīvība!

A post shared by Andris Bulis (@bulis23) on

Kā zināms, Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums nosaka, ka Saeimas deputāts, kura mandāts izbeidzas līdz ar attiecīgās Saeimas pilnvarām, ja viņš nav ievēlēts nākamajā Saeimā, saņem vienreizēju pabalstu triju mēnešalgu apmērā.

Pēdējos trijos mēnešos Saeimas deputātiem atalgojumā kopumā tika izmaksāti apmēram 650 000 eiro. Tā kā nākamajā Saeimā varētu nebūt iekļuvušas apmēram divas trešdaļas deputātu, attiecīga daļa trīs mēnešu kopējā atalgojuma - apmēram 435 000 eiro - varētu būt jāizmaksā kompensācijās.

Deputātu atalgojumā iekļauta alga, slimības pabalsts, samaksa par frakcijas priekšsēdētāja vai viņa vietnieka amatu, par Saeimas komisijas priekšsēdētāja, viņa vietnieka vai sekretāra amatu, par Saeimas apakškomisijas priekšsēdētāja vai sekretāra amatu, kā arī piemaksa Saeimas Prezidija locekļiem. Līdz ar to augstāks atalgojums ir Saeimas Prezidija locekļiem, parlamenta komisiju un frakciju vadītājiem.

Jau ziņots, ka visvairāk esošās Saeimas deputātu nākamajā parlamenta sasaukumā saglabās partija "Saskaņa", no kuras, pēc provizoriskajiem rezultātiem, nākamās Saeimas sastāvā darbu varētu turpināt 15 deputāti.

No nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK" nākamajā Saeimā darbu varētu turpināt desmit deputāti, no partiju apvienības "Jaunā Vienotība" - pieci līdzšinējie "Vienotība" deputāti, bet no Zaļo un zemnieku savienības - tikai četri. Tāpat Saeimā darbu turpinās partijas "KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu