Itālijas ciematā fotoradari divās nedēļās fiksē 58 tūkstošus ātrumpārkāpēju

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Google Maps

Pasaules mediju uzmanību negaidīti izpelnījies Aketiko ciematiņš Itālijā. Kādēļ? Tādēļ, ka ciemā uzstādītie fotoradari divu nedēļu laikā fiksējuši 58 568 ātrumpārkāpējus, kas, piekritīsiet, ir neticami liels skaits.

Jo neticamāku to padara fakts, ka Aketiko (Acquetico), kas atrodas netālu no Francijas robežas, oficiāli ir tikai 120 iedzīvotāji. Skaidrs, ka tik nelielam cilvēku skaitam būtu visnotaļ grūti uzstādīt tādu pārkāpumu rekordu. Vainīgie tātad jāmeklē citur. Taisnību sakot, viņi pat nav jāmeklē. Tie ir caurbraucēji, kas ceļu caur Aketiko izmanto, lai nebūtu jālieto maksas autostrādes, atsaucoties uz Itālijas ziņu aģentūru ANSA, vēsta vācu AutoBild.de.

Ja to nebūtu tik daudz, un caurbraucēji ievērotu atļauto braukšanas ātrumu, ciema iedzīvotājiem varbūt nebūtu iebildumu. Tomēr vienā brīdī viņu pacietības mērs bijis pilns un viņi vērsušies pašvaldībā, kas atbilstoši reaģējusi un testa nolūkos uz noslogotā ceļa uzstādījusi pārvietojamos fotoradarus.

Rezultātus ilgi nenācās gaidīt, jo caurbraucēju ir daudz un liela daļa no tiem brauc ātrāk par atļautajiem 50 km/h, un kāds pat ar 135 km/h.

Tādējādi fotoradaru uzstādīšanu var uzskatīt par atmaksājušos, taču nedz ciema mērs Alesandro Alesandri, nedz arī iedzīvotāji nedomāja, ka pārkāpēju skaits būs tik liels. 58 568 divās nedēļās nozīmē, ka vidēji dienā fiksēti 4183, stundā - 174 un minūtē - trīs atļautā braukšanas ātruma pārkāpēji.

Lai situāciju iespējami uzlabotu, tagad nolemts uzstādīt stacionāros radarus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu