Francijā padevies policijai vīrietis dzeltenā vestē ar spridzekli

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Francijā turpinās "Dzelteno vestu" protesti pret augstajām degvielas cenām
Francijā turpinās "Dzelteno vestu" protesti pret augstajām degvielas cenām Foto: AFP/SCANPIX

Francijas rietumos piektdien policijai padevās vīrietis dzeltenā vestē ar spridzekli, kurš pieprasīja, lai "dzelteno vestu" protestu dalībnieki tiktu pieņemti audiencē pie valsts prezidenta, paziņoja vietējās amatpersonas.

45 gadus vecais vīrietis parādīja viņa nēsāto spridzekli kādā automazgātavā iepirkšanās centrā Anžē pilsētā.

Viņš padevās policijai piektdienas vakarā iepirkšanās centra autostāvvietā pēc vairākas stundas ilgām sarunām ar policiju, paziņoja Mēnas un Luāras departamenta administrācija.

"Viņš pieprasīja, lai "dzeltenās vestes" tiktu uzņemtas [prezidenta] Elizejas pilī," pavēstīja vietējais prokurors Īvs Gambērs.

"Bija reāls risks, reālas briesmas, viņam ap kaklu bija spridzeklis. … Tas nebija viltojums," teica vietējā amatpersona Bernārs Gonsaless.

"Tas varēja būt bīstami visām "dzeltenajām vestēm", kas pavadīja pēcpusdienu kopā ar viņu," sacīja Gonsaless, piebilstot, ka šim vīrietim noteikti bija pieredze ar sprāgstvielām.

Iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs tviterī paziņoja, ka šis vīrietis bija draudējis lietot "neidentificētus eksplozīvus elementus un bojātas granātas".

Šo spridzekli pēta eksperti, sacīja Gonsaless.

Incidents notika iepirkšanās centrā "Espace Anjou", kura tuvumā pēdējo nedēļu bija pulcējušies "dzelteno vestu" protestētāji Anžē pilsētā. Šo protestu kustība ātri norobežojās no šī vīrieša.

Francijā jau nedēļu turpinās protesti pret valdības ieceri paaugstināt akcīzes nodokli benzīnam un dīzeļdegvielai. Protestētāji, kas tērpušies atstarojošās dzeltenās vestēs, bloķē ceļus un bremzē auto satiksmi.

Protestu laikā vairāki simti cilvēki guvuši ievainojumus vai aizturēti. Divi cilvēki gājuši bojā satiksmes negadījumos, kas izcēlušies saistībā ar protesta akcijām.

Prezidenta Emanuela Makrona valdība paziņojusi, ka negrasās piekāpties no iecerētās akcīzes nodokļa paaugstināšanas.

Valdība gan apsolījusi sniegt atbalstu mazturīgajiem autobraucējiem vai tiem, kuriem nākas regulāri pārvietoties lielos attālumos. Taču šie solījumi, šķiet, nav mazinājuši protestētāju apņēmību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu