Putina propagandists ieguvis Lielbritānijas pilsonību un nopircis dzīvokli Londonā (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Sergejs Briļov
Sergejs Briļov Foto: Wikipedia.org

Pazīstamais krievu „žurnālists” un televīzijas kanāla „Rossija” raidījumu vadītājs Sergejs Briļovs, kurš bieži komentē Vladimira Putina inaugurācijas Valsts prezidenta amatā un tiešās telefona līnijas ar tautu, ir Lielbritānijas pilsonis, turklāt viņš nesen iegādājies greznu dzīvokli prestižā Londonas rajonā. Tā savā jaunākajā video bloga ierakstā vēsta Krievijas opozīcijas līderis Aleksejs Navaļnijs.

Pētījuma autori izpētījuši juridisko personu datu bāzi Lielbritānijā un pamanījuši firmu, kas pieder Briļova dzīvesbiedrei Irinai, kā arī noskaidrojuši, ka viņai pieder daļas kādā kompānijā, kas pārvalda daudzdzīvokļu namu Londonā. Šajā ēkā atrodas arī viņai piederošs dzīvoklis, kas iegādāts 2016.gada 22.februārī par 700 tūkstošiem britu sterliņu mārciņu (aptuveni 1 miljons eiro).

No dokumentiem noprotams, ka dzīvoklis nopirkts bez aizņēmumiem vai hipotēkas. Turklāt Sergejs Briļovs, atšķirībā no citiem Putina propagandistiem, piemēram, Vladimira Solovjova, nemaz neizliekas, ka nodarbotos ar biznesu. Arī viņa dzīvesbiedre, saskaņā ar oficiālajām ziņām, ir vienīgi sabiedriskā aktīviste.

Un visbeidzot, izanalizējot Lielbritānijas vēlētāju datus, noskaidrots, ka „2001.gadā kāds Sergejs Briļovs un Irina Konstantinova (Briļova dzīvesbiedres meitas uzvārds) Lielbritānijā reģistrēti kā vēlētāji vienā no Londonas rajoniem. Tas automātiski nozīmē, ka viņiem ir Lielbritānijas pilsonība. No 1995. Līdz 2001.gadam Briļovs Lielbritānijā strādājis kā raidījuma „Vesti” korespondents, taču netiek ziņots, tieši kādā veidā viņš ieguvis britu  pilsonību.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu