Hondurasas prezidenta brālis aizturēts ASV aizdomās par narkotiku tirdzniecību

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Huans Antonio Ernandess
Huans Antonio Ernandess Foto: AFP/SCANPIX

Hondurasas prezidenta Huana Orlando Ernandesa brālis Huans Antonio Ernandess piektdien tika aizturēts ASV aizdomās par saistību ar narkotiku tirdzniecību, piektdien paziņoja Hondurasas amatpersonas.

Hondurasas varas iestāžu paziņojumā teikts, ka Floridas štata Maiami pilsētā notikusī aizturēšana ir atbilstoša prezidenta oktobrī paziņotajam, ka "neviens neatrodas augstāk par likumu", pēc baumām par Antonio Ernandesa saistību ar narkotikām.

Bijušais narkotiku karteļa "Los Cachiros" vadītājs Deviss Leonels Rivera Maradiaga 2017.gadā tiesā Ņujorkā liecināja, ka esot piekukuļojis prezidenta brāli, kas tolaik bijis parlamenta deputāts, apmaiņā pret viņa palīdzību narkotiku tirgoņiem.

Maradiaga bija arī liecinājis pret Hondurasas eksprezidenta Porfirio Lobo dēlu Fabio Lobo, kuram piespriests 24 gadu cietumsods par sadarbošanos ar "Los Cachiros".

Viņš savā liecībā paskaidroja, kā šis kartelis izveidojis starpniekuzņēmumu, kuru izmantojis darījumiem ar valdību un narkotiku naudas atmazgāšanai.

"Los Cachiros" bija atbildīgs par tonnām kokaīna ievešanu ASV, pirms to sagrāva ASV Narkotiku apkarošanas pārvalde (DEA).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu