Taivānā notiek referendumi par homoseksuāļu tiesībām

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Taivānā notiek referendumi par homoseksuāļu tiesībām
Taivānā notiek referendumi par homoseksuāļu tiesībām Foto: EPA/Scanpix

Taivānā sestdien notiek desmit referendumi, no kurtiem pieci ir par homoseksuāļu tiesībām, arī laulību vienlīdzību. Vienlaikus notiek arī pašvaldību vēlēšanas.

Divus referendumus iniciējušas homoseksuāļu tiesību organizācijas - par viendzimuma savienību partneru vienlīdzīgām tiesībām uz laulību un par homoseksuāļu jautājumu iekļaušanu dzimumizglītības programmā.

Konservatīvie oponenti ierosinājuši trīs citus referendumus - par viendzimuma laulību izslēgšanu no civilkodeksa, par atsevišķa viendzimuma savienību likuma pieņemšanu un par homoseksuāļu jautājumu neiekļaušanu mācību programmās.

2017.gadā Taivānas konstitucionālā tiesa nosprieda, ka civilkodeksā nedrīkst aizliegt viendzimuma savienības un atvēlēja parlamentam divus gadus, lai šādiem pāriem tiktu piešķirtas tiesības pilnā apjomā.

Parlaments vēl nav apstiprinājis grozījumus attiecībā laulību vienlīdzību.

Tiesību aizsardzības organizācijas vēlas panākt, lai Taivāna kļūst par pirmo Āzijas valsti, kas legalizējusi viendzimuma laulības.

Vairāki redzami kultūras jomas cilvēki, budistu mūķenes un progresīvie garīdznieki mudinājuši sabiedrību referendumos respektēt homoseksuāļu organizācijas.

Citos referendumos vēlētājiem jāizsakās par kodolenerģiju, enerģētikas politiku, pārtikas drošību un Taivānas pārstāvniecību starptautiskajās spēlēs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu