Vējonis: Azovas jūras blokāde ir pierādījums Krievijas destruktīvai politikai (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Paula Čurkste/LETA

Azovas jūras blokāde ir vēl viens pierādījums Krievijas konsekventi destruktīvai reģionālajai politikai, šādu pozīciju vizītes laikā Ukrainā pauda Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā, Vējonis šodien tikās ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

"Tikšanās laikā ar Ukrainas prezidentu pārrunājām drošības un humanitāro situāciju konflikta zonā Austrumukrainā. Latvija stingri nosoda Krievijas agresiju Donbasā. Diemžēl Maskava neveic nekādus pasākumus, lai mazinātu notikumu eskalāciju. Azovas jūras blokāde ir vēl viens pierādījums Krievijas konsekventi destruktīvai reģionālajai politikai," norāda Vējonis.

Eiropas Savienība (ES) septembrī aicināja Krieviju nodrošināt Eiropas kuģiem netraucētu piekļuvi Ukrainas ostām Azovas jūrā, teikts ES preses dienesta paziņojumā. "Pēdējos mēnešos Krievija arvien biežāk un mērķtiecīgi bloķē un aiztur kuģu kustību, tostarp to, kas pieder ES dalībvalstīm un dodas tranzītā cauri Kerčas šaurumam uz Ukrainas ostām Azovas jūrā un no tām," teikts pirms divarpus mēnešiem izplatītajā ES paziņojumā.

"Latvija neatzīst nelikumīgās vēlēšanas Doņeckā un Luhanskā. Tāpat kā neatzīst Krimas un Sevastopoles pretlikumīgo aneksiju. Latvija pilnībā atbalsta Ukrainas teritoriālo integritāti un suverenitāti. Tāpēc Krievijai noteiktās sankcijas ir jāatstāj spēkā līdz pilnīgai Minskas nolīgumu izpildei," uzsver Valsts prezidents.

Pēc tikšanās ar Porošenko Vējonis norādīja, ka Latviju un Ukrainu saista lieliskas divpusējās attiecības, kas ir balstītas uz aktīvu politisko dialogu un ciešu sadarbību dažādās jomās.

"Atzinīgi vērtējams Ukrainas pēdējo trīs gadu laikā paveiktais, stiprinot valsts aizsardzības spējas, stabilizējot ekonomiku, kā arī īstenojot nozīmīgas reformas turpmākai valsts attīstībai citās jomās. Tomēr vēl ir daudz darāmā, īpaši tieslietu, valsts pārvaldes un antikorupcijas jomās," pauda Valsts prezidents.

Latvija atbalsta Ukrainas virzību uz ES un NATO. ES un Ukrainas asociācijas nolīgums un bezvīzu režīms ir spēcīgi instrumenti, lai veicinātu un padziļinātu ne tikai mūsu divpusējās attiecības, bet arī attiecības ar citiem Ukrainas partneriem Eiropā, uzskata Vējonis.

Valsts prezidents līdz 25.novembrim oficiālā vizītē apmeklē Ukrainu. Dienas turpinājumā Vējonis piedalīsies Golodomora piemiņas forumā "Ukraine remembers, the World Acknowledges", kā arī apmeklēs Golodomora upuru piemiņas memoriālu.

Oficiālās vizītes laikā Valsts prezidentam plānotas arī tikšanās ar Ukrainas premjerministru Volodimiru Groismanu un Krimas tatāru pārstāvjiem, kā arī vizītes noslēgumā Valsts prezidentam paredzēts Austrumukrainas apmeklējums.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu