Daiļslidotājam Vasiļjevam septītā vieta "Grand Prix" posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Deniss Vasiļjevs
Deniss Vasiļjevs Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas vadošais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs šajā nedēļas nogalē Francijas pilsētā Grenoblē izcīnīja septīto vietu prestižo "Grand Prix" sacensību pēdējā, sestajā, posmā.

Vasiļjevs piektdien īsajā programmā tika pie 82,30 punktiem, kas bija ceturtais labākais rezultāts, bet sestdien viņš izvēles programmā iekrāja 138,96 punktus, uzrādot septīto rezultātu.

Summā Vasiļjevam bija 221,26 punkti un septītā vieta desmit daiļslidotāju konkurencē. Daugavpilietis abās programmās un summā sasniedza jaunus personīgos rekordus, jo šogad mainījusies punktu piešķiršana.

Uzvaru svinēja šī gada pasaules čempions Neitans Čens no ASV, kurš summā tika pie 271,58 punktiem, bet otrais bija viņa tautietis Džeisons Brauns, kuram bija 256,33 punkti, kamēr trešo vietu ar 247,09 punktiem ieņēma krievs Aleksandrs Samarins.

Šīs Vasiļjevam bija otrās "Grand Prix" sacensības šosezon. Vēl pirms divām nedēļām viņš bija astotais Japānas pilsētā Hirošimā.

Šis "Grand Prix" seriālā pēdējais - sestais - etaps, bet pēc divām nedēļām notiks finālposms. Sezonas finālposmam kvalificējās seši labākie daiļslidotāji, starp kuriem Vasiļjevam neizdevās iekļūt.

Vasiļjevs karjeras laikā piedalījies kopumā sešos "Grand Prix" posmos, izcīnot divas sestās vietas.

Šogad 19 gadus vecais Vasiļjevs izcīnīja augsto sesto vietu pasaules čempionātā, kas daugavpilietim ir karjeras labākais rezultāts. Viņš februārī debitēja olimpiskajās spēlēs, četrgades nozīmīgākajās sacensībās izcīnot 19.vietu. Tāpat viņš aizvadītajā sezonā izcīnīja augsto ceturto vietu Eiropas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu