Džošua pauž vēlmi cīnīties pret Vailderu un Usiku

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Entonijs Džošua
Entonijs Džošua Foto: Reuters/ScanPix

Pasaules čempions boksā smagsvaru kategorijā brits Entonijs Džošua paudis vēlmi nākamo cīņu aizvadīt pret Deonteju Vailderu no ASV, bet kā savu aiznākamo pretinieku viņš grib ukraini Oleksandru Usiku.

Jau ilgāku laiku ir zināms, ka Džošua nākamā cīņa būs 2019. gada 13. aprīlī Vemblija stadionā Londonā, taču vēl nav paziņots dueļa pretinieks.

Vaildera īpašumā patlaban ir WBC pasaules čempiona josta. Viņš to centīsies aizstāvēt 1. decembrī Losandželosā, cīnoties pret bijušo pasaules čempionu Taisonu Fjūriju.

"Man vajag, lai Vailders uzvar. Tas man dotu lielākas izredzes cīnīties pret viņu," intervijā "Sky Sports" atzinis Džošua, kura īpašumā ir pasaules čempiona jostas WBA "super", IBF un WBO versijās.

"Ja viņš aizstāvēs savu pasaules čempiona jostu, tā būs cīņa, pēc kādas cilvēki ir ilgojušies. Cerams, ka 2019. būs man liels gads," teica Lielbritānijas bokseris.

Taisons Fjūrijs un Deontejs Vailders
Taisons Fjūrijs un Deontejs Vailders Foto: AP/LETA

"Domāju, ka šī cīņa notiks. Tai ir jānotiek, ņemot vērā (cilvēku) mīlestību pret šo sporta veidu. Līdzjutēji vēlas to redzēt, jo mēs abi esam pasaules čempioni," sacīja Džošua. 

Ja Džošua nākamgad iegūs šobrīd Vailderam piederošo WBC pasaules čempiona jostu, kļūstot par neapstrīdamu pasaules čempionu, viņš labāk gribētu cīnīties pret Usiku, nevis pret vienu no Lielbritānijas bokseriem - Fjūriju vai Dilanu Vaitu.

"Ja es būtu neapstrīdams pasaules čempions smagsvaru kategorijā, es gribētu cīnīties pret Usiku, jo viņš ir absolūtais čempions pirmajā smagajā svarā," sacīja Džošua.

Pašlaik 31 gadu vecais Usiks, kurš profesionāla boksera karjerā ir nepārspēts, izcīnījis 16 uzvaras (12 nokauti), tostarp ari pret Latvijas labāko bokseri Mairi Briedi. Sagaidāms, ka Ukrainas bokseris savas karjeras nākamo cīņu aizvadīs jau smagsvaru kategorijā. 

"Tā būtu vēsturiska cīņa (pret Usiku). Pēc tam Fjūrijs, un tad Dilans," piebilda Lielbritānijas bokseris.

Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua
Oleksandrs Usiks un Entonijs Džošua Foto: AP/LETA/TVNET kolāža

Džošua profesionāla boksera karjerā ir nepārspēts. 29 gadus vecā cīkstoņa kontā ir 22 uzvaras, no kurām 21 izcīnīta ar nokautu.

Arī 33 gadus vecais Vailders zaudējumu vēl nav cietis. Viņš ir ticis pie 40 uzvarām, 39 no tām izcīnot ar nokautu.

Savukārt 30 gadus vecais Fjūrijs karjerā izcīnījis 27 uzvaras (19 nokauti). Arī viņš vēl ne reizi nav zaudējis.

Tikmēr 30 gadus vecais Vaits ir izcīnījis 24 uzvaras (17 nokauti) un cietis 1 zaudējumu, kas piedzīvots duelī pret Džošua.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu