Homoseksuāļu tiesību pretinieki gūst uzvaru Taivānas referendumos

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Taivānā notiek referendums par homoseksuāļu tiesībām
Taivānā notiek referendums par homoseksuāļu tiesībām Foto: EPA/Scanpix

Referendumos sestdien Taivānā pilsoņi atbalstījuši homoseksuāļu tiesībām nelabvēlīgus priekšlikumus, geju un lesbiešu tiesību aktīvistiem norādot, ka rezultāts būs trieciens taivāniešu kā tiesību jomas pionieru reputācijai.

Taivānas augstākā tiesa 2017.gada maijā legalizēja viendzimuma laulības, kā arī nosprieda, ka tās ir jāievieš divu gadu laikā. Tomēr valdība, rēķinoties ar konservatīvo organizāciju opozīciju, veikusi vien nelielu progresu.

Referendumos pausts atbalsts priekšlikumam, ka civilkodeksā laulība būtu jāatzīst tikai kā vīrieša un sievietes savienība, kā arī atbalstīts priekšlikums, ka viendzimuma savienības būtu jāregulē atsevišķā likumā.

Homoseksuāļu tiesību aktīvisti bija ierosinājuši, ka civilkodeksā viendzimuma pāriem būtu jānodrošina vienlīdzīgas laulību tiesības, tomēr šis priekšlikums nav saņēmis pietiekamu atbalstu.

Konservatīvā Koalīcija par mūsu nākamās paaudzes laimi skaidroja, ka rezultāts ir "visu to cilvēku uzvara, kuriem dārgas ir ģimenes vērtības".

Konservatīvā organizācija arī guvusi uzvaru pār homoseksuāļu tiesību aktīvistiem referendumu sacensībā par to, vai jautājumi par homoseksualitāti būtu iekļaujami skolu obligātajās programmās.

Kaut arī valdība skaidri apliecinājusi, ka referendumu rezultāti neietekmēs tiesas sākotnējo spriedumu par homoseksuāļu laulību legalizāciju, aktīvisti uztraucas, ka jauniegūtās tiesības tiks vājinātas.

Tiesa konkrēti nav norādījusi, kā tā vēlās, lai homoseksuāļu laulību institūcija tiktu ieviesta, līdz ar to konservatīvajām organizācijām ir iespējas pieprasīt atsevišķus noregulējumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu