Girgensona pārstāvētā "Sabres" kļūst par NHL līderi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Bufalo "Sabres" hokejisti
Bufalo "Sabres" hokejisti Foto: AP/Scanpix

Bufalo "Sabres" komanda, kuru pārstāv latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons, izvirzījusies Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas kopvērtējuma līderpozīcijā.

"Sabres" sestdien ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Detroitas "Red Wings".

Girgensons šajā mačā nepiedalījās. Viņam un vēl dažiem komandas biedriem tika dota atpūta, jo "Sabres" vienībai šī bija 6. spēle 9 dienās.

Šosezon šī bija otrā spēle, kuru Girgensons izlaida. Latviešu uzbrucējs 22 mačos guvis 1 vārtus, atdevis 4 rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

Pirmā perioda sākumā, spēlējot skaitliskajā vairākumā, "Sabres" komandu 1:0 vadībā izvirzīja Džefs Skiners, kuram tas bija jau 18. precīzais metiens šosezon.

Tas ir otrais labākais rādītājs šosezon aiz līdera somu uzbrucēja Patrika Laines (Vinipegas "Jets"), kura kontā ir 19 vārti.

Savukārt trešā perioda ievadā skaitlisko vairākumu realizēja Teidžs Tompsons, panākot "Sabres" komandai 2:1 pārsvaru.

Tomēr cīņa pamatlaikā noslēdzās neizšķirti 2:2, jo "Red Wings" divas reizes panāca rezultāta izlīdzinājumu pēc Dilana Larkina un Entonija Mantas metieniem.

Pēcspēles metienu sērijā precīzi nospēlēja Teidžs Tompsons un Sems Reinhārts, sagādājot "Sabres" komandai jau 9. uzvaru pēc kārtas.

"Sabres" komandai šī ir garākā panākumu sērija kopš 2006./2007. gada sezonas, kad Bufalo izcīnīja 10 uzvaras pēc kārtas.

Par mača spožāko zvaigzni jeb labāko spēlētāju atzina "Sabres" komandas zviedru vārtsargu Līnusu Ulmarku, kurš atvairīja 35 pretinieku metienus.

Bufalo hokejisti 24 spēlēs sakrājuši 34 punktus, kas "Sabres" komandai patlaban dod 1. vietu Austrumu konferencē un visas līgas kopvērtējumā.

"Red Wings" ar 23 punktiem 23 mačos ierindojas 12. pozīcijā Austrumos.

"Sabres" iepriekšējās 7 sezonas nav spējusi iekļūt Stenlija kausa izcīņā, līdz ar to Girgensonam šosezon ir labas izredzes pirmo reizi piedalīties NHL izslēgšanas turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu