Krievijas robežapsardzes kuģis Kerčas šaurumā taranējis Ukrainas velkoni (23)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krievijas Jūras spēku fregate. Ilustratīvs attēls
Krievijas Jūras spēku fregate. Ilustratīvs attēls Foto: LPhot LOUISE GEORGE / BRITISH MINISTRY OF DEFENCE / HANDOUT/BRITISH MINISTRY OF DEFENCE

Ukraina svētdien apsūdzējusi Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kas līdz ar diviem nelieliem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā devies uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas.

Kā teikts Ukrainas Jūras spēku paziņojumā, triecienā cietis velkoņa korpuss un dzinēji.

Tajā norādīts, ka Ukrainas puse par šo braucienu iepriekš paziņojusi saskaņā ar starptautiskajiem kuģošanas drošības noteikumiem, tomēr Krievijas robežapsardzes kuģi "veikuši klaji agresīvas darbības" pret Ukrainas Jūras spēku kuģiem.

Savukārt Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) paziņojis, ka Ukrainas kuģi iebraukuši Krievijas teritoriālajos ūdeņos, kas uz laiku slēgti.

"Viņu mērķis ir skaidrs - izraisīt reģionā konfliktsituāciju," norādīts FDD paziņojumā, ko citē Krievijas ziņu aģentūras. Ukrainas velkoņa taranēšana tajā nav pieminēta.

Kā vēlāk ziņoja aģentūra "Interfax", Krievija pēc incidenta slēgusi satiksmi arī civilajiem kuģiem, atsaucoties uz bažām par drošību.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu