Horvātijas tenisisti otro reizi triumfē Deivisa kausa izcīņā

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Marins Čiličs
Marins Čiličs Foto: EPA/Scanpix

Horvātijas tenisisti svētdien otro reizi kļuva par Deivisa kausa izcīņas čempioniem.

Tas noskaidrojies pēc tam, kad planētas septītais numurs Marins Čiličs svētdien ar 7-6 (7:3), 6-3, 6-3 pārspēja ATP rangā 32.pozīcijā esošo Lukasu Puī, panākot rezultātu 3-1 Horvātijas labā.

Sestdien Francijas tenisisti Pjērs Igo Ebērs un Nikolā Maī svinēja uzvaru dubultspēlē ar 6-4, 3-6, 7-6 (7-3) pret Mati Paviču un Ivani Dodigu, saglabājot Francijai cerības cīnīties par titulu un panākot 1-2.

Horvāti divu punktu pārsvaru ieguva piektdien, kad Borna Čoričs, kurš ir pasaules ranga 12.numurs, ar rezultātu 6-2, 7-5, 6-4 pārspēja francūzi Žeremī Šardī, kurš ATP labāko tenisistu sarakstā ieņem 40.vietu, bet vēlāk Čiličs ar 6-3, 7-5, 6-4 uzveica Žo Vilfrīdu Tsongu, kurš ATP rangā ierindojas 259.pozīcijā.

Francijai finālā nepalīdzēja valsts pirmā rakete Rišārs Gaskē (ATP 26.), kurš iedzīvojies cirkšņa savainojumā.

Francija bija iepriekšējā Deivisa kausa čempione, bet kopumā tā šajā turnīrā uzvarējusi desmit reizes.

Savukārt Horvātija līdz šim vienīgo reizi titulu bija ieguvusi 2005.gadā, bet šobrīd ir pievienojusi arī otru trofeju.

Šis ir pēdējais gads, kad Deivisa kauss norisinās pēc vecā formāta, jo nākamgad jau tiks aizvadīts finālturnīrs starp 18 komandām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu