Baumanis pasaules rallijkrosa čempionātu noslēdz devītajā vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.fiaworldrallycross.com

Latvijas rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis no STARD komandas pasaules čempionātu noslēdzis devītajā vietā.

Baumanis svētdien nepārvarēja pusfinālu Dienvidāfrikas Republikā notiekošā pasaules čempionāta pēdējā - 12.posmā. Līdz ar to viņš kopvērtējumā pēc noslēdzošā posma ir devītajā vietā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Baumanis sestdien pirmajā kvalifikācijā bija piektais, bet otrajā uzrādīja 11. ātrāko laiku. Savukārt svētdien trešajā kvalifikācijas braucienā viņš bija tikai 17.pozīcijā, kamēr ceturtajā finišēja astotais.

Kvalifikācijas summā Baumanim tas deva 135 punktus un devīto vietu, kas ļāva kvalificēties pusfinālam, kur iekļuva 12 ātrākie piloti.

Pusfinālā latvietis sešu dalībnieku konkurencē palika piektajā vietā, bet fināla sasniegšanai viņam bija nepieciešama iekļūšana labāko trijniekā.

Finālā uzvaru izcīnīja pašreizējais pasaules čempions Jūhans Kristofešsons no Zviedrijas, kurš šosezon guva 11 panākumos 12 posmos, aizvadot savu karjeras labāko sezonu.

Konkrētajā posmā aiz Kristofešsona otrajā vietā ierindojās viņa tautietis Matīass Ēkstrems, trešais palika franču leģendārais braucējs Sebastjans Lēbs, bet nākamajās trīs pozīcijās ierindojās vēl viens zviedrs Kevins Hansens, norvēģis Peters Sūlbergs un K.Hansena brālis Timijs Hansens.

"Sacensības kopumā var vērtēt kā ļoti spraigas un interesantas, kā arī taktiskas," Baumaņa komandas mediju ziņojumā citēts sportists. "Diena iesākās ļoti labi un ar lielu degsmi devos uz trešo kvalifikācijas braucienu, kurā automašīnu piemeklēja nopietnas ķibeles."

"Redzēju, ka no mašīnas apakšas tek gan ūdens, gan eļļa," situāciju analizēja Baumanis. "Servisa parkā viss izskatījās dramatiski, jo mums bija tikai 70 minūtes, lai savestu visu kārtībā. 38 minūtes pirms starta mašīnai vēl nebija noņemtas visas sadauzītās detaļas, kuras grūti tagad pat uzskaitīt. Jaunās detaļas sāka montēt, kad līdz ceturtās kvalifikācijas startam bija palikušas vien aptuveni 30 minūtes. Nebijām pārliecināti, vai vispār tiksim uz starta, bet mehāniķi visu paveica, no boksa izbraucām pēdējā minūtē."

Baumanis novērtēja komandas ieguldīto darbu, lai viņš varētu startēt.

"Šādās situācijās, kad komanda izdara neiespējamo, ir ļoti viegli saņemt sevi rokās un pateikt paldies, uzrādot labu rezultātu. Uzvarēju savu braucienu un 15 minūtes vēlāk joprojām atrados pirmajā vietā pirms rūpnīcas komandas sāka braukt. Liels prieks par ceturto kvalifikāciju. Pusfināla ievads arī bija labs, taču turpinājumā diemžēl sanāca pārsist riteni. Neskatoties uz to, esmu ļoti priecīgs par komandas darbu. Paldies arī ģimenei, atbalstītājiem un sponsoriem, kas padara šo sapni par realitāti," noteica Baumanis."

Tikmēr RX2 klasē Reinis Nitišs no "Sports Racing Technologies" komandas sestdien pirmajos divos kvalifikācijas braucienos ieņēma devīto un 12.vietu, bet svētdien bija 14.un desmitajā pozīcijā, kas summā dod 97 punktus un 13.pozīciju. Nitišs līdz ar to neiekļuva pusfinālā.

Savukārt kvalifikāciju pārvarēja ar Latvijas licenci startējošais krievu pilots Vasīlijs Grjazins, kurš uzvarēja savā pusfināla braucienā un finālā izcīnīja trešo vietu.

Baumanis šīs sezonas čempionātu pabeidza ar 98 punktiem un devīto vietu, kamēr pārliecinošs līderis ar 341 punktu ir jau iepriekš titulu nodrošinājušais Kristofešsons, kuram ar 248 punktiem seko Ēkstrems, bet trešais ar 237 punktiem ir Andreass Bakerūds.

Tikmēr Nitišs šosezon triumfēja Eiropas čempionāta "SuperCar" klasē un pēdējā posmā piedalās RX2 klases sacensībās, kur kopvērtējumā piektais ir Grjazins.

Jau ziņots, ka arī nākamajā sezonā pasaules rallijkrosa čempionātā sportisti vienu no posmiem aizvadīs Latvijā.

Pasaules čempionāta posms Rīgā notiks ceturto gadu pēc kārtas. Iepriekšējā vienošanās ar "IMG Motorsport" noslēgsies šogad, bet jauns līgums par posma rīkošanu nebija izziņots.

Latvijas posms Biķernieku trasē, Rīgā, notiks 14.un 15.septembrī un tas būs pēc kārtas devītais etaps no 11 posmiem. Tikmēr sacensības tiks uzsāktas Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) 5.un 6.aprīlī, bet noslēgsies 30.novembrī un 1.decembrī Dienvidāfrikas Republikā.

Pēc ievadošā AAE posma sekos etapi Spānijā, Beļģijā, Lielbritānijā, Norvēģijā, Zviedrijā, Kanādā Francijā, Latvijā, ASV un Dienvidāfrikā.

AAE pasaules rallijkrosa čempionāta posms risināsies pirmo reizi vēsturē, tam notiekot valsts galvaspilsētā Abū Dabī. Tāpat gaidāmajā sezonā sportisti vienu no posmiem aizvadīs arī Spā-Frankošampas trasē Beļģijā. Līdz ar to nākamsezon sacensībās debitēs divas jaunas trases.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu