"Ventspils" basketbolisti izcīna uzvaru apvienotā čempionāta spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: FIBA.com

"Ventspils" basketbolisti svētdien izcīnīja panākumu "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas regulārā čempionāta mačā.

Ventspilnieki savā laukumā ar 88:83 (30:20, 15:14, 20:24, 18:30) pārspēja "Tartu Universitāti".

Uzvarētājiem 18 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Usmans Dramē, bet katrs pa 17 punktiem guva Ronalds Zaķis un Rihards Lomažs.

Tikmēr viesiem teicamu spēli aizvadīja Arns Veličks, kurš guva 36 punktus, kamēr Kregoram Hermetam 19 punkti.

"Ventspils" apvienoto čempionātu iesāka ar zaudējumu Igaunijas čempionei Tallinas "Kalev"/"Cramo", bet pēc tam svinējusi desmit uzvaras pēc kārtas. Savukārt trešdien Kurzemes klubs Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra mačā izbraukumā ar rezultātu 88:74 uzvarēja spēcīgo Itālijas komandu Avelīno "Sidigas".

Tikmēr Igaunijas vicečempionei "Tartu Universitātei" uzvaras mijas ar zaudējumiem. Tartu basketbolisti šosezon uzvarējuši piecās no desmit spēlēm, divus panākumus gūstot pret Latvijas komandām.

Citā svētdienas spēlē "Latvijas Universitāte" ar 53:66 (12:15, 7:21, 12:20, 22:10) savā laukumā piekāpās Tallinas "Kalev"/TLU.

Rezultatīvākais Latvijas komandā ar 14 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām bija Kārlis Zunda, bet 11 punkti Rendija Feiknera rēķinā.

Tikmēr visiem 17 punktus guva Damarkuss Džamāls Herisons.

LU komanda cietusi četrus zaudējumus pēc kārtas, bet "Kalev"/TLU tāpat kā kolēģi no Tartu pēdējā laikā spēlē ar mainīgām sekmēm. LU šosezon izcīnījusi divas uzvaras, pa reizei pieveicot pašmāju un ziemeļu kaimiņu komandas, kamēr "Kalev"/TLU visas septiņas uzvaras guvusi pret Latvijas vienībām, ja pie tādām pieskaita arī "Valga-Valka"/"Maks&Moorits".

Ar desmit uzvarām 11 spēlēs Tallinas "Kalev"/"Cramo" atrodas Latvijas-Igaunijas līgas kopvērtējuma vadībā, bet otrā ar deviņiem panākumiem desmit cīņās ir "Ventspils". Tām ar astoņām uzvarām deviņos mačos seko "VEF Rīga", bet ceturtā ar astoņām uzvarām 11 cīņās ir "Ogre". Pirmajam četriniekam tikmēr ar septiņiem panākumiem 11 mačos seko Tallinas komandas "Kalev"/TLU, tālāk ar pieciem panākumiem desmit cīņās ir "Tartu Universitāte", bet pa sešām uzvarām 11 dueļos ir "Betsafe"/"Jūrmala" un Tallinas "TalTech" basketbolistiem.

Aiz pirmā astotnieka ar piecām uzvarām 12 spēlēs ir Pērnavas "Sadam" basketbolisti, kamēr Raplas "Avis Utilitas" ar četrām uzvarām 11 spēlēs noslēdz pirmo desmitnieku. Trīs uzvaras desmit mačos guvusi "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kamēr 12.vietā ar divām uzvarām astoņās cīņās ir "Latvijas Universitāte", bet tālāk ar divām uzvarām desmit dueļos ir "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" un "Liepāja". Savukārt tabulu ar zaudējumiem visās desmit spēlēs noslēdz "Jēkabpils"/"SMScredit.lv".

Jaunizveidotajā Latvijas un Igaunijas līgas čempionātā šosezon piedalās 15 komandas.

Turnīrā komandas aizvadīs divu apļu cīņas, pēc tam astoņām labākajām piedaloties izslēgšanas spēlēs, noskaidrojot četras finālturnīra jeb "Final Four" dalībnieces. Savukārt pēc tam notiks abu valstu čempionātu izslēgšanas turnīri.

Šogad par Latvijas čempioniem pirmo reizi kopš 2014.gada kļuva "Ventspils" basketbolisti, kas finālsērijā ar 4-2 pieveica pagājušās sezonas čempioni "VEF Rīga". Savukārt Igaunijā triumfēja Tallinas "Kalev"/"Cramo", kas finālsērijā ar 4-0 guva virsroku pār "Tartu Universitāti".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu