Porošenko pieprasa Krievijai nekavējoties atbrīvot sagrābtos kuģus un jūrniekus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Petro Porošenko
Petro Porošenko Foto: MYKHAILO MARKIV/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SER

Ukrainas prezidents Petro Porošenko pieprasījis Krievijai nekavējoties atbrīvot Krievijas Kerčas šaurumā sagrābtos trīs kuģus un jūrniekus, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Svētdien Ukraina apsūdzēja Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš līdz ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā bija devies uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas. Krievijas robežsardzes kuģis arī atklājis uguni, ievainojot sešus Ukrainas jūrniekus, un Krievijas specvienība sagrābusi Ukrainas kuģus, paziņojušas Ukrainas varasiestādes.

VIDEO: Krievijas uzbrukums Ukrainas karakuģiem

“Es vēršos ar prasību pie Krievijas Federācijas vadības nekavējoties atbrīvot Ukrainas karavīrus, kuri tika rupji aizturēti, pārkāpjot starptautiskās tiesības, un kuru liktenis šobrīd nav zināms. Mēs pieprasām viņus nekavējoties atdot Ukrainas pusei kopā ar kuģiem,” paziņoja Ukrainas prezidents.

Porošenko piebilda, ka viņš gaida ātru Krievijas rīcību uz savu prasību.

Naktī uz pirmdienu notika Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sēde, kurā tika nolemts ieteikt prezidentam Petro Porošenko uz 60 dienām ieviest valstī karastāvokli.

Savukārt Ukrainas bruņotajos spēkos izsludināta pilna kaujas gatavība.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu