Vēl šonedēļ iespējams iesniegt ierakstus "Zelta mikrofonam"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ansis ar balvu "Zelta mikrofons"
Ansis ar balvu "Zelta mikrofons" Foto: publicitātes

Vēl šonedēļ iespējams iesniegt ierakstus balvai "Zelta mikrofons". Tiek pieņemti ieraksti, kas izdoti (padarīti publiski pieejami) no 2017. gada 2. decembra līdz 2018. gada 1. decembrim ieskaitot. Ierakstus iespējams iesniegt kategorijā "Labākais albums" (visi žanri), "Labākā dziesma", "Labākais videoklips", "Labākā debija" un "Labākais koncertieraksts video".

Ikgadējā balvu pasniegšanas ceremonija norisināsies 12. februārī Dailes teātrī.

“Uz iepriekšējo “Zelta mikrofona” balvu pasniegšanas ceremoniju devos ar patīkamām emocijām. Gribot negribot man šī nominācija diezgan daudz ko nozīmēja, bet pie sevis biju apzināti noskaņojies, ka balvu nesaņemšu, jo konkurence bija tiešām ļoti spēcīga. Aizsargreakcija veiksmīgi nostrādāja, es ar visu šo noskaņošanos uz negatīvu iznākumu jutos pat ļoti labi, jo biju uzaicināts ceremonijā izpildīt vienu dziesmu kopā ar Ozolu, kas nozīmēja, ka vismaz viena dziesma no mana ieraksta, pateicoties "Zelta mikrofonam", ieraudzīs nedaudz vairāk saules gaismas, un tas jau bija liels ieguvums. Tas mirklis, kad nosauca manu vārdu, bija diezgan spēcīgs, bet patīkams realitātes “pliķis”. Atbalstītāju sajūsma, kas sekoja pēc tam vēl ilgu laiku, bija kaut kas tik absurdi pozitīvs, ka sanāca stipri pārdozēt šo enerģiju,” stāsta ansis, 2018. gada uzvarētājs kategorijā "Labākais hiphopa albums".

Mūzikas ierakstu gada balva, latviešu “Grammy” balvu ekvivalents, ir vienīgais pasākums latviešu mūzikas dzīvē, kur tiek apbalvoti visu žanru iepriekšējā gada labākie mūzikas ieraksti profesionālas žūrijas vērtējumā.

Par saņemtās balvas nozīmi turpina stāstīt ansis: “Jebkuri panākumi šajā lauciņā man ir palīdzējuši kļūt drosmīgākam un pašpārliecinātākam, kas tik atklāti egocentriskā (un tāpēc transparentā) mūzikas žanrā kā reps ir ļoti praktisks resurss. Esmu ieguvis pārliecību, ka mani sadzird un, kas vēl svarīgāk, saprot. Es skaidrāk apzinos, ka nerunāju tikai ar sevi. Patīkams blakusefekts - daudzi jaunie klausītāji ir iepazinuši arī manus senākos ierakstus, tas ļoti iepriecina par tur ieguldīto laiku un darbu. Un, pats galvenais, esmu ticis vaļā no sajūtas, ka nekad nedabūšu "Zelta mikrofonu". Viena lieta mazāk, par ko uztraukties!”

Mūzikas ierakstu gada balva Zelta mikrofons svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija Dailes teātrī.
Mūzikas ierakstu gada balva Zelta mikrofons svinīgā balvu pasniegšanas ceremonija Dailes teātrī. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ieraksti iesniedzami līdz 3. decembrim (ieskaitot) elektroniski, izmantojot kādu no failu apmaiņas serveriem, vai fiziskā formātā Latvijas Mūzikas producentu apvienības LaMPA birojā Rīgā, Sēlpils ielā 2c (3.stāvā). 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu