Itālijas vicepremjers pieļauj piekāpšanos Briseles spiedienam budžeta jautājumā

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Itālijas vicepremjers Luidži di Maio pirmdien pavēstīja, ka ir atvērts iespējai samazināt deficīta prognozes, kas iekļautas valsts nākamā gada budžeta likumprojektā.

Jau ziņots, ka Eiropas Komisija (EK) trešdien oficiāli noraidīja Itālijas populistu valdības izstrādāto valsts budžeta projektu, paverot ceļu līdz šim vēl nepieredzētām Briseles sankcijām.

Neraugoties uz EK spiedienu, Itālijas populistu valdība atteikusies mainīt savu budžeta projektu, kurā paredzētais maksimālais budžeta deficīts 2019.gadam ir 2,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet 2020.gadam – 2,1% no IKP.

Taču pirmdien di Maio pavēstīja, ka deficīts varētu tikt samazināts.

"Ja pārrunu procesā deficītu nāksies nedaudz samazināt, tad tas nav nekas traks," intervijā radiostacijai "Radio Radicale" sacīja di Maio.

Itālijas premjerministrs Džuzepe Konte, ekonomikas ministrs Džovanni Trija un di Maio šo budžeta likumprojektu pārrunās pirmdienas vakarā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu