AAE apžēlo spiegošanā apsūdzēto britu doktorantūras studentu

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Apvienotie Arābu Emirāti (AAE) apžēlojuši britu studentu Metjū Hedžesu, kas tika ieslodzīts par spiegošanu Lielbritānijas valdības uzdevumā. 31 gadu vecais Hedžess noliedza apsūdzības un sacīja, ka esot strādājis pie studiju darba, vēsta raidorganizācija BBC.

AAE sacīja, ka Hedžesa un vēl citu ieslodzīto apžēlošana esot notikusi valsts nacionālo svinību ietvaros.

Hedžess noraidīja AAE izvirzītās apsūdzības un norādīja, ka valsts drošības stratēģiju esot pētījis doktorantūras studiju ietvaros Daremas Universitātē.

Taču AAE prokuratūra apgalvoja, ka Hedžess Abū Dabī tiesā esot atzinies. Tiesa viņu atzina par vainīgu spiegošanā Lielbritānijas labā. Pagājušonedēļ viņam piesprieda mūža ieslodzījumu.

Par Hedžesa apžēlošanu tika paziņots preses konferencē, kuras laikā AAE demonstrēja video, kurā Hedžess it kā atzinis, ka esot MI6 aģents. Nav zināms, vai Hedžess tika piespiests atzīties, norāda raidorganizācija BBC.

Hedžess maijā tika aizturēts Dubaijas lidostā. Vīrieša ģimene stāsta, ka pirmās sešas nedēļas pēc aizturēšanas viņu pratināja bez advokāta klātbūtnes un neļāva sazināties ar Lielbritānijas konsulātu. Lai arī Hedžess nerunā arābu valodā, viņam lika parakstīt dokumentu, kas esot izrādījusies atzīšanās.

AAE paziņojuši, ka Hedžess tiks atbrīvots, tiklīdz būs nokārtotas "visas formalitātes".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu