Moldova: Krievijas agresija apdraud reģionālo drošību

TVNET/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Moldovas Ārlietu ministrija paziņojusi, ka Krievijas "agresīvās darbības un provokācijas" rada apdraudējumu reģionālajai drošībai, vēsta aģentūra AP.

Moldovas paziņojumā pausts atbalsts "Ukrainas suverenitātei un teritoriālajai integritātei, kā arī tiesībām izmantot starptautiskos ūdeņus".

Moldova ir "dziļi nobažījusies" par spriedzi Kerčas šaurumā un Azovas jūrā.

Moldovai ir 1222 kilometrus gara robeža ar Ukrainu.

Kā jau ziņots, Krievijas rīcība izpelnījusies plašu nosodījumu, īpaši no Rietumu valstīm. 

Eiropas Savienība un NATO svētdien aicināja mazināt spriedzi starp Krieviju un Ukrainu pie Krimas krastiem un mudināja Maskavu atjaunot brīvu satiksmi Kerčas šaurumā.

Vācijas kancleres Angelas Merkeles pārstāvis aicinājis Krieviju atbrīvot sagrābtos Ukrainas kuģus un jūrniekus. Viņš aicināja abas puses nekavējoties atvērt dialogu, lai mazinātu spriedzi un atrisinātu situāciju. 

Krievijas agresiju nosodījušas visas Baltijas valstis. Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass pirmdien sasaucis iepriekš neplānotu valdības drošības komitejas sēdi, lai apspriestu Krievijas agresiju pret Ukrainas karakuģiem Kerčas šaurumā. Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite paziņojusi, ka Krievija īsteno tiešu un agresīvu karu pret Ukrainu, savukārt Latvijas Ārlietu ministrija nosodījusi Krievijas agresīvo rīcību Melnajā un Azovas jūrā un aicinājusi Krieviju pārtraukt kuģu satiksmes blokādi, garantējot netraucētu jūras satiksmi.

Polija, Dānija un Kanāda nosodījušas Krievijas agresiju.

Situāciju saistībā ar Krievijas uzbrukumu Ukrainas karakuģiem pirmdien ārkārtas sēdē izskatīs ANO Drošības padome.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu