"Medvedevs panikā!" Ukrainas ģenerālštābs publicē pārtvertus Krievijas sakarus

Brīdinām - necenzēta leksika!
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštābs sociālajos tīklos publiskojis audioierakstu - kā apgalvo ģenerālštābs, tajā dzirdami pārtverti radiosakari starp Krievijas robežsardzes kuģiem un militāro vadību. Lai arī ieraksts ievietots Ukrainas ģenerālštāba oficiālajos sociālo tīklu kontos, tā autentiskumu pašlaik nav iespējams neatkarīgi apstiprināt.

Ierakstā dzirdamais pierāda, ka Krievija tīšuprāt agresīvi eskalējusi situāciju un ka šis lēmums pieņemts Krievijas militārajā un militāri politiskās vadības līmenī, raksta ģenerālštābs.

"Medvedevs jau panikā, tāda sajūta, ka prezidents kontrolē visu šo h***u," saka viens no ierakstā dzirdamajiem vīriešiem. 

"Es zinu. Es saprotu," atbild otrs.

Ieraksts publicēts Ukrainas bruņoto spēku ģenerālštāba "YouTube" kontā, kā arī oficiālajos "Twitter" un "Facebook" kontos. Neskatoties uz to, ieraksta autentiskumu pagaidām nav iespējams neatkarīgi apstiprināt.

Svētdien Ukraina apsūdzēja Krieviju, ka tās robežapsardzes kuģis taranējis Ukrainas Jūras spēku velkoni, kurš līdz ar diviem bruņu kuteriem no Odesas ostas Melnajā jūrā bija devies uz Mariupoles ostu Azovas jūrā cauri Kerčas šaurumam, kas atdala Krieviju no tās anektētās Krimas pussalas. Krievijas robežsardzes kuģis arī atklājis uguni, ievainojot sešus Ukrainas jūrniekus, un Krievijas specvienība sagrābusi Ukrainas kuģus, paziņojušas Ukrainas varasiestādes.

Krievijas Federālais drošības dienests (FDD) apstiprinājis, ka Krievijas robežsargi aizturējuši trīs Ukrainas Jūras spēku kuģus un laiduši darbā ieročus. Dienests norādīja, ka sākta krimināllieta par kuģu "pretlikumīgo ieiešanu Krievijas teritoriālajos ūdeņos".

Pirmdien Ukrainas prezidents Petro Porošenko parakstīja rīkojumu par karastāvokļa ieviešanu valstī. Karastāvoklis Ukrainā izsludināts uz diviem mēnešiem – līdz nākamā gada 25.janvārim.

Porošenko rīkojumu par karastāvokļa ieviešanu parakstīja pēc Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes ieteikuma.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu