Ar 2020. gadu Latvijas futbola virslīgā pakāpeniski palielinās leģionāru skaitu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks (no kreisās) un LFF prezidents Kaspars Gorkšs
Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks (no kreisās) un LFF prezidents Kaspars Gorkšs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Ar 2020.gadu Latvijas futbola virslīgā tiks pakāpeniski palielināts leģionāru skaits, pirmdien atklāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks.

Šajā rudenī plašas diskusijas izraidīja virslīgas leģionāru jautājums, bet beigās uz nākamo sezonu tika pieņemts lēmums to būtiski nemainīt. Pašreizējais leģionāru limits paredz, ka katram virslīgas klubam ir tiesības pieteikt neierobežotu skaitu citu valstu futbolistu, bet laukumā vienlaicīgi var atrasties pieci no viņiem. Ar nākamo sezonu virslīgas klubiem tiek atcelta leģionāru maksa.

Tiesa, tāds termins kā "leģionārs" vairs netiks izmantots, jo LFF valdē tika vienbalsīgi apstiprināts darba grupas virzītais modelis par asociācijā gatavotajiem spēlētājiem.

Nākamajā virslīgas sezonā, adaptējot pašreizējos reglamenta noteikumus, laukumā būs jāatrodas vismaz sešiem asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Termins "asociācijā sagatavots spēlētājs" attiecas uz jebkuras pilsonības futbolistu, kurš laika posmā no 15 līdz 21 gada vecumam vismaz trīs gadus trenējies Latvijā ar treniņu un sacensību praksi kādā no pašmāju klubiem.

"Savukārt 2020.gadā laukumā būs pieci asociācijā gatavotie spēlētāji un seši citi futbolisti (5/6), bet sezonas pieteikumā 25 spēlētāji, no kuriem 13 asociācijā gatavotie spēlētāji, bet pārējie - citi," pirmdien sacīja Pukinsks.

Tikmēr 2021. un 2022.gadā laukumā būs četri asociācijā gatavoti spēlētāji un septiņi citi (4/7), bet nemainās pieteikumā esošais futbolistu skaits un proporcija. "Šis lēmums šobrīd ir apstiprināts un tiks iestrādāts reglamentā."

Tāpat Pukinsks sacīja, ka vēl būs diskusija par to, kādi šie modeļi būs pirmajā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu