Aizsaulē aizgājušā Valtera Frīdenberga līgava: “Pēdējās nedēļās bija negulētas naktis abiem”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

​17. oktobrī pēc ilgstošas cīņas ar vēzi apstājās tautā mīlētā mūziķa un TV personības Valtera Frīdenberga sirds. Viņš bija tikai 30 gadus vecs un, neskatoties uz smago slimību, kala nākotnes plānus un grasījās apprecēt savu mīļoto – Kristīni Paegli. Intervijā ar žurnālu “Ievas Veselība” viņa pastāstīja nedaudz par pēdējo kopā pavadīto laiku.

“Pēdējās nedēļās bija negulētas naktis abiem. Sāpes izsprāga jebkurā brīdī. Valča gāja gulēt uz dīvāna. Uz pufa. Viņam bija tik lielas sāpes. Teica: «Krišuk, palīdzi!» Vienīgais, ko es varēju, - masēt viņam muguru. Tas tiešām palīdzēja. Viņš varēja atkal aizmigt. Dažkārt tas palīdzēja vairāk nekā zāles. Miers, būšana blakus. Reiz mana mamma bija pie mums, un Valters mani pasauca. Atskrienu ar zālēm. Un Valča dusmīgs. Sadeva man pa asti. «Ko tu nāc ar tām zālēm? Es saucu tevi, Krišuk! Es vienkārši gribu, lai tu pasēdi man blakus.» Un es sapratu, ka mans uzdevums nav būt mediķim. Man vienkārši jābūt tai, kas es esmu. Man jābūt viņa mīļotajam cilvēkam. Jābūt blakus,” tā Kristīne.

Tāpat viņa atklāja, ka Valters ļoti pārdzīvoja arī to, ka savā ziņā neattaisnoja lielās ziedotāju cerības un neizveseļojās: “Tik apzinīgs viņš bija...”

Sociālajā tīklā “Instagram” viņa mīļoto pieminējusi ar skaistu kopbildi, rakstot: “Baltu maliņu... baltu un mīkstu pastaigu gurkstošiem soļiem tālāk! ... kādu brīdi atsevišķi, bet jau pēc laika kopā. Mīlu! Ilgojos!”

Kā jau ziņots, 26. oktobrī notika publiska atvadīšanās no Frīdenberga Rīgas krematorijas Lielajā zālē. Pēdējo reizi satikties ar viņu bija ieradusies gan ģimene, gan draugi un talanta pielūdzēji.

Frīdenbergs dzimis 1987. gada 26. oktobrī, mācījies Rīgas Valda Zālīša pamatskolā, Rīgas 1. Bērnu mūzikas skolā, Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā un Latvijas Universitātē ieguvis bakalaura grādu politikas zinātnē.

Savu mūziķa karjeru Frīdenbergs divu gadu vecumā sāka Latvijas Radio bērnu vokālajā ansamblī "Dzeguzīte", bet plašāku atpazīstamību guva kā grupas "Putnu balle" dalībnieks.

2005. gadā viņš kopā ar Būmeisteru pārstāvēja Latviju "Eirovīzijas" dziesmu konkursā ar skaņdarbu "The War Is Not Over", iegūstot piekto vietu. 

2011.gadā Frīdenbergs kļuva par grupas "Tumsa" vokālistu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ar “Tumsas” puikām piedalāmies ikgadējā, vispasaules koku stādīšanas akcijā!

A post shared by Valters Frīdenbergs (@valters_fridenbergs) on

Frīdenbergs strādājis Latvijas Televīzijā (LTV), kur vadījis "Eirovīzijas" konkursa nacionālās atlases kārtu un raidījumu "Gudrs, vēl gudrāks".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pilna #LTV studija ar bērniem!!! Sākam 2016/2017 spēles gadu kopā ar #gudrsvelgudraks!

A post shared by Valters Frīdenbergs (@valters_fridenbergs) on

Mākslinieks arī iesaistījās Latvijas politikā, būdams partijas LPP/LC un Zatlera reformu partijas biedrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu